Sinoć su započele 21. Ribarske večeri u Davoru u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Matija Antun Relković” i Općine Davor.

Prvi vikend u kolovozu, to se već dobro zna, rezerviran je za nadaleko poznate „Ribarske večeri“ koje su, 21. godinu okupile nekoliko tisuća posjetitelja koji su i ovoga puta mogli uživati u čuvenim davoračkim specijalitetima, šaranu na rašljama, prženom šaranu, fiš paprikašu, pitama i svim drugim slasnim delicijama koje su jednostavno mamile sve posjetitelje da ih kušaju. Dokaz tome su i redovi koji su se stvarali samo kako bi se probala nadaleko poznata i odlično pripremljena davoračka riba.

Oko 5 tona ribe koju su ovoga puta pripremili članovi Kulturno umjetničkog društva „Matija Antun Relković“ iz Davora uz pomoć žitelja ovoga mjesta brzo je „planulo“, stoga se i ovoga puta tražila porcija više ovog slasnog zalogaja.

Domaćini su se i ove godine, uz pomoć i potporu Općine Davor te pokroviteljstvo Turističke zajednice Brodsko posavske županije potrudili i za bogat zabavni program. Tako su posjetitelje u petak zabavljali uvijek odlični Tamburaški sastav “Satir” nakon kojih je na erd došla Colonia, dok će se večeras za dobru atmosferu, uz pomoć “Satira” potruditi i Ante Gelo, Alen Đuras i Iva Ajduković.

– “Članovi Kulturno umjetničkog društva „Matija Antun Relković“, ugostiteljski objekti iz Davora i veliki broj volontera Davoraca i ove godine uložili su veliki trud da sve pripreme i spremno dočekaju sve posjetitelje kako bi im pružili pravo slavonsko gostoprimstvo i nezaboravan provod. Hvala svim Davorcima, hvala svima koji su nas posjetili večeras.  Prekrasno je vidjeti prepun trg domaćih ljudi, onih koji su sačuvali godišnji odmor kako bi nas posjetili, kao i susjedi iz susjednih općina”, – ističe načelnik Općine Davor Đuro Anđelković.

-“Ribarske večeri u Davoru je prepoznatljiva manifestacija u Hrvatskoj, u nju je uloženo puno vremena, truda i rada i presretna sam što je to prepoznato.. Veliko hvala svim mojim KUD – ovcima i veliko hvala ekipi koja se odazove svaki puta, to su sve volonteri. Ove godine imamo preko 200 volontera koji već danima rade i pripremaju sve za ovu manifestaciju.” – predsjednica KUD-a “Matija Antun Relković”, Helena Ciprić 

Tradicija se nastavila, dobro raspoloženje postignuto, u neformalnoj i opuštenoj atmosferi uživalo se u ovom prekrasnom slavonskom mjestu, a sve viđeno i doživljeno dovoljan dokaz da se s ovom sjajnom gastro turističkom manifestacijom nastavi još dugi niz godina.

Zabava, druženje, punjenje baterija uz fenomenalnu gastro ponudu, samo su neki od razloga da i večeras posjetite Davor na Ribarskim večerima. Kako je protekla prva večer, jesu li Davorci ispunili očekivanja i opravdali sve unaprijed zarađene pohvale, pogledajte u velikoj foto i video galeriji.

Komentari
Prethodni članakZapočelo podnošenje zahtjeva za izvanrednu mjeru za prilagodbu stočarima
Sljedeći članakTuristička zajednica BPŽ provodi nove projekte