Direktor tvrtke Industrijski park Nova Gradiška d.o.o., Ivan Galić, potpisao je dana 29.9. 2020. godine ugovor s kojim je započela provedbu novog projekta – Inovativne tehnologije za jačanje poslovanja poduzeća i unapređenje poslovnog okruženja (iNnovaNet).

Nositelj projekta je zenička razvojna agencija ZEDA (BiH). Partneri na projektu su: Industrijski park Nova Gradiška (HR), Općina Gradiška (BiH) i Inovaciono Preduzetnički Centar Tehnopolis iz Nikšića (Crna Gora).

Projekat iNnovaNet odobren je u okviru 2.poziva za projekte prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina-Crna Gora. Temelji se na principima prijenosa znanja i iskustava partnera u inovativnim tehnologijama i unapređenju infrastrukture kako bi se dao odgovor na rastuće potrebe i zahtjeve gospodarstva i industrije.
Ukupna vrijednost projekta je 1.338.526,66 EUR od čega EU financira 85%, dok prijavitelj i partneri financiraju 15% ukupne vrijednosti projekta.

Financijski udio projektne prijave Industrijskog parka Nova Gradiška iznosi 325.867,00EUR, od čega bespovratna sredstva iznose 276.986,95EUR. IPNG kao pružatelj usluga poduzetnicima će poboljšati i unaprijediti svoje kapacitete za pružanje novih usluga obrazovanja u trening centru kroz nabavku novih CNC strojeva i opreme. Planirano trajanje projekta je 24 mjeseca.

Projekt je namijenjen sljedećim ciljanim skupinama:
poduzetnicima iz BiH, Hrvatske i Crne Gore kojima je potrebno stjecanje novih kvalitetnih i korisnih znanja iz područja robotike, programiranja i upravljanja CNC strojevima, te mehatronike kako bi unaprijedili poslovanje i povećali konkurentnost na tržištu, kao i studentima i nezaposlenima koji žele steći nove vještine.

Komentari
Prethodni članakAktivni i u trećoj životnoj dobi: Upoznajte obitelj Galicija i njihovu ”Mini farmu”
Sljedeći članakUdruga Studio B posjetila Ured Predsjednika Republike Hrvatske