Da je centar grada Nove Gradiške vizualno procvao u zadnjih godinu dana primjećuje baš svatko, od stanovnika, redovitih prolaznika, turista. 

Kako bi se grad održao na nivo imena koji grad nosi,ali i statusa jednog od najmlađih gradova Lijepe naše nije na odmet da on i izgleda novo, stoga se gradonačelnik trudi svaku pojedinu zgradu, svaki kutak grada, posebice gradskog središta učiniti oku atraktivnim obnavljajući oronule fasade. 

Nakon zgrade Općine, Doma kulture, zgrade Općinskog suda na red je došlo i kako su građani nazvali “ružno pače” gradskog središta- Blok centar na Cvjetnom trgu. 

Uistinu, infrastrukturalno betonske ljepotice zbog oronule fasade izgledaju umjesto ukrasa više na ruglo grada, no to će se uskoro promijeniti. 

-“Mi smo uspjeli sa stanarima kojim se ovim putem zahvaljujem na shvaćanju ozbiljnosti problema i činjenice da žive u najljepšoj, a u ovom trenutku i najružnijoj zgradi, te njihovoj volji sufinanciranja dogovoriti obnovu Blok centra. Grad je također raspisao natječaj za obnovu zgrada i dobit će 200 tisuća kuna bespovratnih sredstava, tako da se nadamo da će u narednih mjesec dana ova dama postati ljepotica, što uistinu i je.”- izjavio je gradonačelnik Vinko Grgić

No koliko god se Grad kao institucija trudi obnoviti pročelja kako svoji, tako i zgrada koje nisu u njihovoj ingerenciji poput Blok centra, toliko nailazi i na barijere od strane državnih institucija poput HZMO-a koja je vlasnik poslovnog prostora u kojem je nekad bio Singapore shop, ali i nama poznatog mjesta kao “Mirovinsko” koji će uskoro biti jedina zgrada u središtu Nove  Gradiške koja će narušavati lijepu, svježu vizuru grada. 

no images were found

Komentari
Prethodni članakTraktorom sletio u kanal i zadobio teške ozlijede
Sljedeći članakNeumorni Rock Starci proslavili punoljetnost/Foto