Nova sezona projekta “Aktivna Hrvatska” započela je jučer, 19.siječnja, u Novoj Gradiški. Nakon blagdanskog mjeseca prosinca i s početkom nove godine došlo je vrijeme i za aktivaciju našeg tijela, vraćanju pravilnoj prehrani i povećanoj brizi o zdravlju jer kako poslovica kaže u zdravu tijelu je i zdrav um.

Upravo s ciljem povećanja svijesti o važnosti redovite tjelovježbe, zdrave prehrane i brige o zdravlju među građanima prije sedam godina pokrenut je projekt “Aktivna Hrvatska” koji tijekom godine okuplja na tisuće sudionika besplatnih treninga i savjetovanja po tom pitanju. 

Prvi takav trening kojeg je pratila i edukacija ove godine održan je u dvorani novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole pod vodstvom trenera Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, te glavne ambasadorice projekta Renate Sopek, a sve pod budnim okom pokretača projekta Tonija Dabinovića.

“Vrijeme je da u projekt uvrstimo i mali grad velikih sportaša”- izjavio je Dabinović po dolasku u Novu Gradišku 

Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a suradnji s Aktivnom Hrvatskom obradovao se i sam Grad Nova Gradiška na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem, zamjenikom Borislavom Vidošićem ujedno i predsjednikom novogradiškog Saveza Športova, te zamjenicom Ivanom Trupina koja je također istaknula svoj grad kao iznimno sportski.

Da je Nova Gradiška sportski grad dokazalo se i jučer sa, za organizatore, neočekivano velikim brojem sudionika na besplatnom, a izuzetno korisnom treningu prilagođenom baš svima. Treneri KIF-a sastavili su program vježbanja za muškarce i žene, djevojčice i dječake, mlade i stare, a upravo svi navedeni su se ovom projektu i odazvali. Od grupe umirovljenika do roditelja s djecom sudjelovalo je u jednosatnom treningu koji su vodili i pojedinačno s prisutnima vježbali kineziolozi. 

Preko stotinu vježbača oduševilo je organizatore i partnere, jer u projekt “Aktivna Hrvatska”  nisu uključeni samo kineziolozi nego i brojni drugi poput Hrvatske liječničke komore koja je savjetovala sudionike o zdravlju  i mjerila indeks tjelesne mase, Biotreninga  koji je provodio besplatnu dijagnostiku nekolicini sudionika, te Definicije Hrane koja je nudila nutricionistička savjetovanja.

Zadovoljni djelatnici Hrvatske liječničke komore pohvalili su kako brojnost Novogradiščana na prvom u nizu treninga “Aktivne Hrvatske”, tako i njihovu aktivnost te indekse tjelesne mase.

-“U manjim gradovima znalo se dogoditi da dođe svega nekoliko desetaka sudionika, a ovdje ste premašili brojku sto i još se tražila prostirka više. Osim toga, ne samo za vježbanje nego i za savjetovanje su građani zainteresirani, nikad više upita o zdravlju nismo dobili nego kod vas, a u sklopu Aktivne hrvatske smo već tri-četiri godine. Otvorenje nove sezone u Novoj Gradiški za svaku je pohvalu”- kazala je predstavnica Hrvatske liječničke komore

Kako organizatori i partneri projekta, tako i sudionici na istom nisu mogli skriti zadovoljstvo. Koliko ih je animirao i aktivirao kineziološki team i trening s njima, toliko su vježbači bili oduševljeni i poklonima po završetku vježbanja, jer, osim rekvizita na kojima su vježbali sudionici su kući ponijeli i neke od poklon paketa partnera programa, a to su NIVEA, Mivela voda s kojom možete sve, Merkur osiguranje, Decathlon, Tosama, Kotanyi, te poliklinika Vaš Pregled. 

-“Ovaj projekt je za svaku pohvalu, od treninga namijenjenog svim dobnim skupinama do srdačnih i pristupačnih trenera, ali i darova kojima su nas obradovali, Aktivna Hrvatska zbilja zna aktivirati sugrađane i smatram da je ovo dobar poticaj da se svi skupa pokrenemo i vodimo brigu o našem fizičkom zdravlju iz kojeg na kraju krajeva proizlazi i ono mentalno”- izjavila je po završetku treninga doktorica Vesna Oršulić, jedna od preko stotinu zadovoljnih vježbačica

Poruku za kraj svima koji su sudjelovali u otvaranju sezone projekta “Aktivna Hrvatska”  bilo kao vježbači bilo kao promatrači poslala je i ambasadorica projekta, zaštitno lice “Aktivne Hrvatske”, Renata Sopek.

-“Što ste jamali, jamali ste, vrijeme je da lošu prehranu i manjak aktivnosti ostavimo iza sebe i svi se skupa pokrenemo, Nova Gradiška je dobar primjer koliko ima aktivnih vježbača, ali i onih koji će to nakon ovog treninga postati. Briga o zdravlju je najvažnija, a u zdravu tijelu, kako je i u početku rečeno jest i zdrav duh. Vrijeme je za zdrave promjene. Nova sezona  “Aktivne Hrvatske” je otvorena!”

12...4
Komentari
Prethodni članakHrvatska stvarnost: Dijete se brutalno iživljavalo nad mačkom / Video
Sljedeći članakDesert u obliku pohanog kruha? Zašto ne!