O aktualnoj situaciji u Gradu Nova Gradiška danas je bilo riječi na tiskovnoj konferenciji:

– Sazvali smo ovu tiskovnu konferenciju kako bi upoznali naše sugrađane sa situacijom u kojoj se Grad trenutno nalazi. Svi smo svjedoci nemilog događaja kada je uhićen gradonačelnik Vinko Grgić. Do zadnjeg trenutka sam bio s njim i apsolutno ne bih htio komentirati te trenutke niti, istragu. Jedino što mogu reći da smo mi kao gradska uprava te gradski vijećnici s kojima sam sutradan održao sastanak, sigurni i uvjereni da je naš gradonačelnik nevin i da ovo što mu se pripisuje apsolutno nema nikakve veze s njim.

Nažalost, on će svoju nevinost morati dokazivati i sigurni smo da će se sve optužbe odbaciti. Istražni sudac mu je odredio mjesec dana pritvora i vidjet ćemo što će se događati.

U postupku protiv njega navedeno je 19 svjedoka, od toga njih 17 su djelatnici gradske uprave što apsolutno nema nikakvu težinu. Gradonačelnik nije dao ostavku i ne znamo hoće li je dati. Uvjereni smo da će se sve ovo pozitivno riješiti i da će naš gradonačelnik dokazati svoju nevinost.

Što se tiče samog funkcioniranja Grada Nova Gradiška, mogu reći da je gradonačelnik onoga dana kada mu je skinut saborski imunitet dao meni punomoć da ga mijenjam. Ukoliko dođe do ostavke gradonačelnika, zakonski propisi nakon toga su jasni. O tome ne želim sada govoriti jer se nadamo da gradonačelnik neće dati ostavku. Naš zajednički stav je da će se svi započeti projekti u gradu nastaviti realizirati i Grad će nastaviti funkcionirati kao i dosada. Početkom listopada održat ćemo sjednicu Gradskog vijeća bez gradonačelnika na kojoj ćemo razmatrati polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna Grada Nova Gradiška za proteklo razdoblje.

Pripremat ćemo se za donošenje Proračuna za 2021. godinu, donijeti odluke o nagrađenima uz Dan grada, a pred kraj godine održati i još jednu sjednicu Gradskog vijeća kada ćemo imati konačan rebalans Proračuna. Dakle, Grad Nova Gradiška funkcionirat će i dalje na način kako je funkcionirao kada je gradonačelnik Grgić bio tu, mi ćemo nastaviti sve projekte koje je zamislio i nadamo se da će se Proračun puniti zadovoljavajućim tempom i da će se svi zacrtani projekti realizirati. Tu mislim na projekt gradske vijećnice, uređenja stare robne kuće, gradskih bazena…

Naravno, da će se i sporni projekt fotonaponske elektrane „Bisol” nastaviti. Hoćemo li ponoviti javnu nabavu, tko će biti izvođač radova, vidjet ćemo – istaknuo je na današnjoj tiskovnoj konferenciji zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

Tiskovnoj konferenciji je nazočila i zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina.

Komentari
Prethodni članakSlavonski policajac spasio mladu trkačicu tijekom maratona: ”Rekla je da joj natiče jezik i ruke trnu”
Sljedeći članakU petak i subotu filmska adaptacija slavne priče o drvenoj lutki Pinokio