Da se zajedničkim snagama kada se udruže, itekako može dobroga učiniti. dokazali su danas mladi i nešto stariji Novogradiščani, ali i svi oni koji su dali prilog za nabavku ultrazvučne sonde za dijagnostiku raka prostate u urološkoj ambulanti Opće bolnica Nova Gradiška.

Akcija je to koju je organizirala Hrvatska liga protiv raka „dr. Zorislav Slović” Nova Gradiška u suradnji s Općom bolnicom Nova Gradiška, novogradiškom Udrugom udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, članovima Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška, profesorima, nastavnicima i odgojiteljima Dječjeg vrtića Nova Gradiška.

Prva je ovo humanitarna utrka takve vrste u našem gradu, a održana je u Gradskom parku. Unatoč visokim temperaturama okupila je petstotinjak naših sugrađana koji su htjeli pomoći i stoga, im u ime svih, velika hvala.

– Ovo je akcija u okviru projekta „Sve za njega”. Program je namijenjen prevenciji raka prostate i kupnji ultrazvučne sonde za dijagnostiku raka prostate. Sonda košta 66 tisuća kuna, a mi smo u prvoj akciji, humanitarnom koncertu, prikupili 33 tisuće kuna. Nadam se da ćemo i danas prikupiti određena sredstva, a namjeravamo tijekom godine organizirati i kazališnu predstavu našeg sugrađanina, velikog književnika Mire Gavrana. Želim se zahvaliti svima koji su danas pomogli i animirali djecu da se odazovu,hvala lijepa svim našim sugrađanima koji su trčali i dali dobrovoljni prilog za novogradišku bolnicu – kaže Tereza Grgić, predsjednica Hrvatske lige protiv raka „dr Zorislav Slović”.

Akciju je podržao i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić:

– Drago mi je da se u našem gradu organizira još jedna humanitarna akcija, ovoga puta za novogradišku bolnicu. Puno toga zajedničkim snagama mi možemo učiniti, stoga, hvala svima koji su pomogli, trčali i dali svoj doprinos – kaže.

U ime Opće bolnice Nova Gradiška okupljene je trkače pozdravila voditeljica Odjela za pedijatriju dr. Dubravka Klobučar:

– Veliku potporu pružamo novogradiškoj Ligi protiv raka „dr. Zorislav Slović” i gospođi Terezi Grgić koja nas ovakvim akcijama već dugi niz godina oduševljava, ohrabruje i potiče. Zahvaljujem svima vama koji ste se danas okupili ovdje na humanitarnoj utrci. Sva prikupljena sredstva bit će namijenjena kupnji ultrazvučne sonde koja će poboljšati kvalitetu dijagnostike, a samim time i olakšati liječenje. Sve vas pozdravljam, a našim sportašima želim uspješan dan – istaknula je.

I trčalo se danas, s voljom, entuzijazmom i željom da se pomogne.

Lijepo je danas bilo vidjeti sve okupljene trkače, sugrađane, sve one koji su pomogli.

Dobro je činiti dobro, stara je i provjerena izreka koja se potvrdila i ovoga puta.

Na kraju svega, najboljima su uručene i medalje. Tko je prvi, a tko posljednji, ovom prigodom nećemo isticati, pobjednici su danas bili svi oni koji su se natjecali i stoga im, u ime svih želimo izreći jedno veliko hvala.

 

Komentari