U organizaciji Foto kluba F4 jučer je u Ulici Karla Dieneša otvorena izložba fotografija našeg pokojnog sugrađanina, člana Foto kluba F4 Igora Hercega.

Dio je ovo događanja upriličenih u povodu manifestacije „Konji bili, konji vrani“ koja je jučer, također, održana u našem gradu, a razlog postavljanja i otvorenja izložbe nikako nije slučajan. Naime, Igor je izrazito volio fotografirati i slikati našu tradiciju, ljude, konje…

Kako je istaknuo predsjednik Foto kluba F4 Gabrijel Vrebac, ovo je njegova trideset i neka samostalna izložba, a bit će ih još. Na izložbi su predstavljene njegove fotografije konja koje su ostale u klubu, a njegovi članovi ih „filtrirali“ i pokazali našim sugrađanima.

– Igor je bio naš prijatelj koji je bio veliki znalac fotografije, rado se družio s nama, fotografirao, uživao u životu. Hvala Gradu Nova Gradiška, Zajednici tehničke kulture Nova Gradiška, njegovoj supruzi Ivanki Herceg što su nam omogućili da postavimo ovu izložbu – istaknuo je Vrebac.

– Igora sam osobno poznavao, neka njegova djela, život. Iznimno mi je drago što sam danas s vama, hvala vam što ste nam omogućili da se još jednom podsjetimo kakav je Igor bio umjetnik, što je radio, volio i stvarao. Hvala svima koji su nam omogućili da vidimo ovu sjajnu izložbu – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

Života i rada Igora Hercega prisjetio se i predsjednik Udruge „Konji bili, konji vrani“ Dražen Madžarević:

– Bili smo prijatelji dugi niz godina, Igora sam poznavao kao vrsnog znalca u tehnici, a nakon toga sam upoznao i njegovu ljubav prema fotografiji. Bio sam dosta vezan uz Igora, njegove fotografije su svjedok vremena u kojem smo tada živjeli i hvala mu na tome – istaknuo je Madžarević.

U ime obitelji pokojnog Igora, zahvalila se njegova supruga Ivanka Herceg:

– Od srca hvala svim dragim ljudima koji su Igora voljeli i poznavali, koji su ponekad „trpjeli“ njegovu narav. Imao je, prije svega, dobru dušu i mi smo ga zbog toga voljeli. Iznimno mi je drago što je danas s nama Ivanka Grgić iz Brđana koja je, kao predsjednica Udruge žena Brđani, omogućila Igoru da postavi svoju prvu izložbu pod nazivom „Kad prasci utihnu“. Hvala svima od srca, u ime obitelji – rekla je Ivanka Herceg.

Na izložbi su se okupili Igorovi prijatelji, poznanici, sugrađani i još jednom se prisjetili ovog posebnog čovjeka, zaljubljenika u život, tehniku, fotografije, ljude, glazbu, grad u kojem je živio.

 

 

Komentari