Svaku dobru inicijativu i akciju valja zabilježiti, tako i mi prenosimo vijest iz gradske Osnovne škole “Mato Lovrak”. Zajedničkim snagama i uz puno dobre volje obnovljen je drveni vlakić, svojevrstan simbol i zaštitni znak ove škole:

– Dugo je godina dio našeg školskog dvorišta bio drveni vlakić, prva asocijacija na najpoznatiji dječji roman Mate Lovraka i dječji igrani film „Vlak u snijegu“. Mnoge su generacije učenika uživale školske odmore provoditi na vlakiću, a i mali Novogradiščani iz obližnjih ulica provodili su vruće ljetne dane igrajući se u hladovini i na vlakiću u našem školskom dvorištu. Zub vremena i vremenskih neprilika učinili su svoje i vlakić smo, iz sigurnosnih razloga za najmlađe, morali ukloniti.

Kako bi se i novim generacijama naših učenika omogućilo stvaranje školskih uspomena, uz inicijativu dr. Dražena Oršulića, “Hrvatske šume”, Uprava šuma Nova Gradiška, odlučile su našu želju ostvariti. Marljivi radnici “Hrvatskih šuma” izradili su prekrasan drveni vlak koji je instaliran na istom mjestu na kojem se i nekada nalazio drveni vlakić.

Zahvaljujemo voditelju Uprave Hrvoju Žakiću, voditelju Rasadnika Uprave šuma u Cerniku Josipu Kovačiću i svim radnicima “Hrvatskih šuma” koji su dali svoj doprinos u izgradnji vlakića.

Nastojat ćemo ga čuvati i u njemu uživati – ističu u školi.

 

Komentari
Prethodni članakI ovoga ljeta najavljen bogat program manifestacije “Volim ljeto i kulturu”
Sljedeći članakTijekom vikenda policija evidentirala 14 kaznenih dijela i 11 prometnih nesreća