Autorica Jasna Šemiga Pintarić i Eric Johansson (mr. književnosti, prevoditelj i književnik Leontin Čapo Milenić) predstavit će svoje romane u petak 24.01.2020. Gradskoj knjižnici u Novoj Gradiški s početkom u 18 sati.

Jasna predstavlja ljubavni roman sa snažnim erotskim nabojem LJUBAV DOLAZI KASNIJE, a Eric svoj uspješni hororac IZLET SMRTI.

– “S radošću vas očekujemo, dragi naši ljubitelji/(ce lijepih romanitičnih romana i onih inteligentnih, SF -“crnohumornih”. Da, itekako ih je moguće “spojiti” na jednom predstavljanju i uživati u oba žanra i ove dvije knjige mladih domaćih autora koje su u 2019. godini postigle veliku čitanost,” – poručuje ravnateljica knjižnice Biljana Dakić.

O knjizi Ljubav dolazi kasnije:

Jedan posve slučajan susret i trenutak nepažnje pokrenut će lavinu emocija usred mondenog skijališta u južnom Tirolu. Godišnji odmor, opuštena, ležerna atmosfera i dvoje ljudi koji pri prvom susretu osjete neodoljivu fizičku privlačnost. Nakon noći provedene u Mladenovoj hotelskoj sobi, Klara bez riječi objašnjenja nestaje. Njegove očajničke pokušaje da sazna što se dogodilo i koji je pravi razlog Klarinog naglog odlaska iz hotela prekida bolest , a ona se za to vrijeme bori sama sa sobom i osjećajima koji ju “razvlače” između najbolje prijateljice i muškarca prema kojem osjeća puno više od trenutne fizičke privlačnosti.

Kako prava ljubav uvijek pronađe svoj put i izlaz, tako je i njihova, nakon niza burnih i razočaravajućih zapleta pronašla način za opstanak. Ljubav je alfa i omega, a komunikacija osnova opstanka svake veze. Ljubavna priča o Klari i Mladenu romantična je, idealna priča u kojoj se komunikacijom i zdravim razumom pronalaze kompromisna rješenja, a svaki element zabune i pogrešan zaključak uklanja se međusobnim povjerenjem. Ako nekoga volimo, moramo mu vjerovati. Povjerenje je osnova za opstanak svake veze pa i onda kad se ona održava na daljinu, kao što je Mladenova i Klarina. Kilometri predstavljaju samo fizičku udaljenost između dvije točke i ne mogu razdvojiti dva srca koja iskreno pripadaju jedno drugome. Daljina je možda mnoge ljubavi ugasila, ali Mladenovu i Klarinu učinila je još većom. Nakon što mu se popravlja zdravstveno stanje, Mladen pronalazi Klaru i njih dvoje nastavljaju strastvenu vezu koja se naprasno prekida dolaskom Vere koja će poljuljati njihove čvrste temelje. Klara je razočarana izgubila vjeru u moć prave ljubavi, ali Mladen ni unatoč nizu problema koji su ga u međuvremenu zadesili ne diže ruke od njih dvoje i očajnički se trudi vratiti Klaru u svoj život …

Komentari