Neki dan je kolegica Sanja Bukvić napisala tekst o zanimljivom parkiranju naših “friških” povratnika iz Njemačke.

Tada je bila subota, „pijačni”  dan, što bi rekli. Gužva u gradu, gužva na prometnicama.

Danas blagdan Svih svetih i naravno ponovno za većinu ljudi neradni dan i prilika da odu u nabavku, prošetaju gradom, susretnu se s prijateljima, obilaze mjesna groblja.

Sve je to u redu kada bi imali gdje parkirati i to baš tamo gdje njima odgovara.

Vlasniku ovoga automobila njemačkih registracijskih tablica danas baš paše parkirati na ovom mjestu, u naselju Urije, na pločniku, stazi po kojoj prolaze pješaci, roditelji u kolicima voze svoju djecu, osobe s invaliditetom koji se služe invalidskim kolicima, nažalost radi ovakvih upravo su oni morali  potražiti alternativni način prolaska do staze kojom inače neometano prolaze, jer eto drugdje nije bilo mjesta ili je htio izbjeći naplatu parkiranja koja je odnedavno uvedena i u sjevernom dijelu naselja Urije.

Pitanje koje ovih dana sve češće ponavljamo  glasi: Bi li ovako smio parkirati i u Njemačkoj tj. zemlji čije se registracijske oznake nalaze na ovom automobilu?! Ili samo u Hrvatskoj imate tu slobodu i bezobrazluk, parkirati svoja ino-vozila gdje god to želite, a da za to ne budete kažnjeni? Mislimo da trebamo nabaviti  pauk, pa će se uvesti red u  parkiranje u Gradu.

Komentari