U Drežniku će se večeras održati tradicionalna folklorna manifestacija, 17. “Kolo na medanu”. Organizatori, članovi Kulturno umjetničkog društva “Drežnik” u goste su i ovoga puta pozvali veliki broj društava iz više i mjesta. Uz domaćine, nastupit će kulturno umjetnička društva iz Brodskog Stupnika, Sinja, Slavonskog Kobaša, Ivanca, Vrbja i Voćina.

Folklorni će program početi u 19,00 sati na središnjem trgu, medanu u Drežniku. Drežnikom, jednim od najljepših sela novogradiškog kraja i ove godine zaorit će se pjesma i zvuk tamburice, u slavlje tradicije i bogate šokačke baštine.

17. manifestacija „Kolo na Medanu“ i ove će godine pokazati kako se uspješno, kroz generacije i naraštaje, čuvaju tradicija izvorne narodne pjesme i običaja, ali i kako Drežnik može biti ponosan na autohtono kulturno blago stvarano stoljećima. Riječ je o manifestaciji koja predstavlja i čuva „šetana kola“, specifičan oblik narodnog kola koje se pleše samo u određenim dijelovima Slavonije. Ovo drežničko posebno je i zbog činjenice kako ga je kao kulturno dobro zaštitilo i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

– Svi su dobrodošli, program će biti bogat i raznovrstan, nakon završetka službenog dijela programa i ove će se godine zaigrati naše kolo na medanu, a nakon toga slijedi zabava do sitnih noćnih sati uz Tamburaški sastav „Tkanica” – kaže Marijan Ruškan, predsjednik KUD-a “Drežnik”.

Komentari
Prethodni članakKreće gradnja reciklažnog dvorišta „Šagulje – Ivik”
Sljedeći članakPolicija u stanu pronašla marihuanu, amfetamine, digitalnu vagu…