Predsjednik Vlade zahvalio je na priznanju koje mu je uručio premijer Kurti, a tiče se hrvatskih zdravstvenih djelatnika iz bolnice “Dr. Josip Benčević”, koji su pružili pomoć stradalima u teškoj prometnoj nesreći koja se u srpnju dogodila kod Slavonskoga Broda i u kojoj je život izgubilo deset kosovskih državljana. Stoga je s premijerom Plenkovićem na Kosovu bio i ravnatelj Opće bolnice Josip Samardžić.

Razlog odlaska ravnatelja brodske Bolnice na Kosovo leži u zahvalnosti tamošnjih građana na svemu onome što su Bolnica i njeni djelatnici učinili za zbrinjavanje ozlijeđenih u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na autocesti u blizini Slavonskog Broda. Tada je život izgubilo čak deset osoba, a zahvaljujući brzoj i koordiniranoj akciji te stručnosti brodskog liječničkog kadra veliki broj ozlijeđenih pacijenata zbrinuto je te im je uspješno pružena sva potrebna pomoć.

Iako je u više navrata brodskoj Bolnici i njenim djelatnicima kosovska vlast iskazala zahvalnost za sve učinjeno, učinila je to i predsjednica Republike Kosova Vjosa Osmani-Sadriu. Ona je premijeru Plenkoviću i ravnatelju Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu Josipu Samardžiću uručila predsjedničku medalju “Svete Terezije”.

–  Riječ je o priznaju koje smo primili svi. A znači jako puno kako za Bolnicu i njene djelatnike tako i za sve naše urgentne službe – za SBplus s prijema je izjavio dr. Samardžić.

Foto: SBplus

 

Komentari
Prethodni članakOd početka listopada učenici 4. razreda OŠ “Vladimir Nazor” Adžamovci obilježavaju Dane zahvalnosti
Sljedeći članakOpćina Rešetari postavila spremnik za odlaganje otpada od svinjokolja na reciklažnom dvorištu