Sezona svinjokolje polako se zahuktala, a mnogim mještanima općine Rešetari problem je gdje odložiti neiskorištene svinjske ostatke.

– Do sada su se nesavjesni pojedinci i dalje držali prakse, da se svinjokoljski otpad baca po kanalima i njivama, gdje ga raznose psi i mačke, kao i divljač, a drugi isti bacaju u posude za mješoviti komunalni otpad, pa čak i u kanalizaciju – kaže načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga.

Kao mjera prevencije od zaraznih bolesti, načelnik Aga donio je Odluku o kupnji kontejnera za otpad od svinjokolja te postavljanje istoga na reciklažno dvorište, kao sabirne točke za odlaganje nusproizvoda životnija tog podrijetla ostalih klanjem svinje namijenjenih potrošnji u kućanstvu, te će općina platiti zbrinjavanje kako bi spriječila izvore zaraze i širenje nepodnošljivog smrada.

Općina i tvrtka Odlagalište sklopili su Ugovor s Agroproteinkom iz Sesvetskog Kraljevca o odvozu ukazanog otpada. Troškovi odvoza i zbrinjavanja su poprilični i općina u sezoni svinjokolje planira izdvojiti 30-tak tisuća kunu za ovu aktivnost kao mjeru od zaraznih bolesti.

Komentari
Prethodni članakZahvala Kosovljana brodskoj bolnici za pomoć stradalima u teškoj prometnoj nesreći
Sljedeći članak127 novooboljelih osoba od COVID-19 u protekla 24 sata