Kada se nešto stvarno želi i hoće, onda se to i uspije. Posebice, ukoliko postoji želja za pomoći, za dobrim djelima, humanošću i nesebičnošću. Upravo s tim ciljem i namjerom protekle srijede se okupila nekolicina novogradiških entuzijasta kako bi ponovno pokrenuli rad novogradiške Udruge volontera.

Inicijator svega bila je naša sugrađanka, mlada socijalna radnica Martina Oršulić kojoj je, kako nam reče, želja bila pomoći, ponovno pokrenuti humanitarne akcije u našem gradu i nekome vratiti osmijeh na lice. Na ponovnoj skupštini okupili su se i jednoglasno je izabrali za predsjednicu, dopredsjednik je Branimir Kramberger, članovi Upravnog odbora su Domagoj Trupinić, Krešimir Oršulić i Ivana Barišić te Nadzornog odbora Ljiljana Šoch, Andrijana Karaturović i Marijana Dokuzović:

– Raspravljalo se o mogućim akcijama, predavanjima o različitim temama koja bi održavali povremeno u prostoru Gradske vijećnice; sportskim radionicama – za različite dobne skupine. Krenut ćemo već idući tjedan sa sportskom radionicom za djecu (koordinator Krešimir Oršulić). Bilo bi dobro pokrenuti i izviđače, no o tome ćemo se tek dogovarati. Tu su i instrukcije za učenike osnovnih i srednjih škola s kojima bi krenuli kada dobijemo prostor jer za sad nemamo uvjete. Razmjena kućnih potrepština, odjeće i obuće planirana je za 1.mjesec.

Krenut ćemo i s akcijom skupljanja školskog pribora koji bi se onda distribuirao OŠ „Ljudevit Gaj“ i OŠ „Mato Lovrak“ putem ravnatelja i nastavnika u školi koji su upoznati kojoj djeci treba (prikupljanje će biti 20.11.2021. od 10 do 12h na štandu u središnjoj gradskoj Ulici slavonskih graničara). Razmišljali smo i o “anđelu čuvaru”, akciji darivanja za rođendan građana koji ne dobivaju poklone od nikoga. Svakako razmišljamo i o obilasku starijih osoba u domovima za stare i udomiteljskim obiteljima. Tu su i ekološke akcije čišćenja okoliša i sadnje drveća te akcija pečenja palačinki.

Volje i želje imamo, trenutno nam je potreban prostor za sastanke i krećemo. Osnovali smo i facebook grupu na kojoj ćemo redovito izvješćivati o našim akcijama.

Već prvu akciju prikupljanja školskog pribora održat ćemo 20. studenog. Naravno, da smo otvoreni za sve nove članove, poznata je i sto puta se potvrdila ona stara izreka „da je dobro činiti dobro”, stoga s tim motom i nastavljamo s radom – kaže novoizabrana predsjednica Udruge volontera Martina Oršulić.

 

Komentari
Prethodni članakNastavljaju se sportska natjecanja, evo što nas očekuje ovaj vikend
Sljedeći članak161 novozaražena osoba u Brodsko posavskoj županiji