Brodsko-posavska županija i ove godine provodi niz projekata dodjele bespovratnih potpora u sektoru gospodarstva. Potpore su namijenjene malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima, udrugama i drugim neprofitnim organizacijama koje doprinose razvoju gospodarstva na području Brodsko-posavske županije. U prvoj polovici 2019. godine objavljena su i realizirana 3 Javna poziva za ukupno 380.000 kuna bespovratnih sredstava od čega su sa 150.000 kuna financirani projekti udruga iz područja IKT sektora, 120.000 kuna namijenjeno je financiranju projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija koje doprinose razvoju gospodarstva dok je 110.000 kuna dodijeljeno udrugama iz područja vatrogastva za kupnju vatrogasne opreme i vozila.

Početkom lipnja 2019. godine objavljen je novi (četvrti) JAVNI POZIV za dodjelu potpora temeljem „Programa potpora male vrijednosti za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva Brodsko-posavske županije za 2019. godinu“. Ukupno raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora po ovom Javnom pozivu iznose 320.000 kuna. Potpore se dodjeljuju kroz ukupno 5 projekata pa se tako na ovaj Javni poziv mogu javiti i bespovratna županijska sredstva koristiti isključivo obrti i trgovačka društva. Potpore se dodjeljuju proizvođačima namještaja za nastupe na sajmovima u zemlji i inozemstvu, za certifikaciju sustava kvalitete, za pojedinačne nastupe na sajmovima u zemlji i inozemstvu u vezi s poduzetništvom i obrtništvom, za troškove pripreme i prijave projekata koji se planiraju financirati iz EU fondova i nacionalnih izvora financiranja te za povećanje konkurentnosti prerađivačke industrije (sufinanciranje kupnje novih strojeva, opreme, alata i dr.). Intenzitet potpore BPŽ iznosi 50 % prihvatljivih troškova s tim da najviši iznos pojedinačne potpore može iznositi od 10 do 15 tisuća kuna, ovisno o projektu, navodi ebrod.

Budući po ovom Javnom pozivu ima još slobodnih neiskorištenih sredstava, Brodsko-posavska županija poziva poduzetnike i obrtnike da se jave na jedan od navedenih projekata i iskoriste mogućnost ostvarenja bespovratne županijske potpore za neku od svojih projektnih aktivnosti. Sve informacije o ovom Javnom pozivu mogu se naći na web stranici Brodsko-posavske županije na poveznici: http://www.bpz.hr/natjecaji/default.aspx#.XV-NHegzaUk Također, sve informacije mogu se dobiti i u županijskom Upravnom odjelu za gospodarstvo koji i provodi ovaj Javni poziv te na telefone 035/216-232 i 035/216-233.

 
Foto: Ilustracija/Internet    
Komentari
Prethodni članakNaša pozitiva: Adžamovci dobili novi, suvremeno uređeni područni odjel Dječjeg vrtića „Čarobni svijet” / foto
Sljedeći članakVečeras u Ljetnom kinu dobitnik Oscara za najbolji film; „Zelena knjiga: Vodič za život“