U organizaciji Malonogometnog kluba “NG UNITAS” jučer je održan 28. memorijal “Cvitković – Vukšić”, malonogometni turnir u spomen na hrvatske branitelje, heroje našega grada i  članove spomenutog kluba, Davorina Cvitkovića, Domagoja Vukšića, Predraga Štrbca i doajena novogradiškog sporta Ivu Petranovića.

Kao i svake godine do sada, točno u 12 sati na novogradiškom Gradskom groblju okupili su se njihovi prijatelji, nogometaši, članovi obitelji, suborci u ratu kako bi položili cvijeće i zapalili svijeće na posljednjim počivalištima svojih prijatelja, te im minutom šutnje odali počast za najveću žrtvu koju su dali u Domovinskom ratu. 

Po obilasku posljednjih počivališta na Gradskom groblju, delegacija Grada, obitelji, prijatelji i ostali sudionici ovogodišnjeg Memorijala “Cvitković – Vukšić” vijence su položili i kod Spomen obilježja poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, a potom se uputili u Širince i Trnavu, mjesta pogibije Davorina Cvitkovića i Domagoja Vukšića.

Poslijepodnevni i predvečernji sati tradicionalno su bili rezervirani za sportske sadržaje Memorijala. I ove godine u natjecateljskom dijelu sudjelovale su najmlađe kategorije nogometaša ne bi li se i najmlađe upoznalo s dugovječnom poviješću ovoga turnira, ali i herojstvom, ne samo Cvitkovića, Vukšića i Štrbca nego i svih hrvatskih branitelja. Sport, poznato je povezuje, ali i uči, jedinstvu, fair play-u, važnosti suradnje, stvara prijateljstva koja traju čitav život, ali i kada se nečiji život ugasi. 

U natjecanju za pehare najstarijeg memorijalnog turnira u Hrvatskoj posvećenog braniteljima ove godine sudjelovali su pioniri NK “Sloga” Nova Gradiška, NK “Batrina” Batrina, NK “Posavac” Davor i NK “Sloboda” Gornji Bogićevci. Nakon odmjeravanja snaga ovih perspektivnih mladih nogometaša, pobjednički pehar u svoje ruke primili su malonogometaši “Sloge” , koji su rezultatom 3:2 pobijedili ekipu “Posavca”. U utakmici za treće mjesto pobjedu, a time i pehar osvojili su pioniri “Batrine”, dok su dječaci iz Gornjih Bogićevaca zauzeli četvrto mjesto. 

Odličja i priznanja mladim nogometašima tradicionalno je uručila Vanja Kotorac, kći D. Cvitkovića, a i ove godine izvedbom himne Republike Hrvatske Matej Predojević Petrić svečano je otvorio najdugovječniji memorijal hrvatskim braniteljima na području Lijepe naše. 

Uslijedio je revijalni dio turnira na kojem su  nastupile ekipe nogometnih veterana “70-te” i “Toro Contra”, kao jedina momčad koja je svih 25 godina postojanja ovoga turnira igrala kako u natjecateljskom, tako i revijalnom dijelu za svoje prerano preminule prijatelje. 

Osim veterana revijalnu nogometnu utakmicu odigrali su i limači nogometne škole NK “Sloga”, dok je za kraj Memorijala zaokružila i jedna rukometna utakmica i to ponovno u kategoriji veterana, gdje su svoje vještine s loptom pokazale momčadi “1. Osmogodišnja” i “2.Osmogodišnja”. 

Komentari