Direktor Vodovoda Zapadne Slavonije d.o.o. Matej Severović u prostorijama Ministarstva poljoprivrede svečano je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 1.410.465,00 kn za projekt izgradnje vodoopskrbnog sustava naselja Giletinci.

Na svečanosti potpisivanja prisustvovali su pomoćnik ministra poljoprivrede Krešimir Ivančić i ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Iz tipa operacije 7.2.1. danas je potpisano 28 ugovora za projekte u vrijednosti 104,5 milijuna kuna, od čega 101 milijun kuna dolazi iz EU blagajne. Riječ je o projektima izgradnje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda – u naseljima s najviše 2000 stanovnika. Najniža vrijednost potpore po projektu je 30.000 eura, a najviša 1 milijun eura, dok je intenzitet potpore 100% prihvatljivih troškova projekta.

Cilj mjere 7 je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, razvoj ruralnog gospodarstva te poticanje društveno-ekonomske održivosti sufinanciranjem ulaganja izrade kvalitetnih lokalnih strateških dokumenata, rekonstrukcije i izgradnje cestovne i komunalne infrastrukture, izgradnje objekata namijenjenih predškolskom odgoju, kulturnim i društvenim aktivnostima te širenju sportsko-rekreacijskih sadržaja čime se stvaraju preduvjeti za poticanje društveno-gospodarskog rasta i zaustavljanje depopulacijskog trenda.

Komentari
Prethodni članakNezapamćeni val vrućine diljem Europe, ima mrtvih. Najgore tek dolazi!
Sljedeći članakU novogradiškom parku postavljen veliki LED display