Razbijena je organizirana zločinačka skupina koja je bila uključena u trgovinu ljudima radi radne eksploatacije i pranja novca. Policija je pronašla 167 žrtava modernog ropstva.

Došli su brati grožđe u Francusku i zaraditi, a završili kao robovi. Čak 167 žrtava modernog ropstva iz Bugarske, koji su radili za francuske vinare, otkriveno je u akciji protiv organiziranog kriminala, objavio je  Europol, policijska agencija Europske unije.

U zajedničkoj akciji bugarskih i francuskih policijskih snaga, uz podršku  Europola i Eurojusta, razbijena je organizirana zločinačka skupina koja je bila uključena u trgovinu ljudima radi radne eksploatacije i pranja novca. U akciju je bilo uključeno više od 80 istražitelja iz Bugarske i Francuske.

Kako je objavio Europol, zločinačka skupina zaposlila je radnike iz Bugarske u berbi grožđa.

Radnici su angažirani preko legalne agencije za zapošljavanje u Bugarskoj te im je rečeno da će zarađivati 60 eura dnevno kao i da će im biti pokriveni troškovi prijevoza i smještaja. Po dolasku u Francusku smješteni su u kampove, od obećane im je plaće odbijan novac za hranu, a kada su im istekli ugovori nisu mogli dobiti svotu koja im je obećana, zbog čega se mnogi nisu mogli vratiti u Bugarsku.

Istraživanjem je identificirano 167 potencijalnih žrtava, zaposlenih u četiri različite vinogradarske kompanije u blizini francuskog grada Lyona. Francuske službe uhitile su četiri člana grupe, troje iz Bugarske i jednog iz Francuske. Bugarski članovi grupe bili su odgovorni za zapošljavanje u Bugarskoj, dok je francuski član uređivao logistiku, uključujući organiziranje smještaja za radnike.

Zločinačka mreža novac je prala preko nekretnina u Francuskoj.

Foto/Izvor: Agroklub 

Komentari
Prethodni članakJesu li svinjokolje ugrožene afričkom svinjskom kugom?!
Sljedeći članakOpćina Rešetari: Pridružite se radionici o ekološkoj poljoprivredi