U ovim teškim vremenima investirati 150 milijuna kuna za proširenje te najaviti zapošljavanje novih 50 djelatnika na postojećih 290 djelatnika mogu samo najbolje posložene svjetske kompanije! Upravo tome smo svjedočili na jučerašnjem otvorenju radova novog proizvodnog pogona tvrtke EMPWR! Još jednom se pokazalo da Novogradiška industrijska zona neprestano raste, a osim privlačenja novih investitora i trenutni stanari se šire!

Cilj projekta proširenja tvornice EMPWR s budžetom od 22 mil € je povećanje prostornih kapaciteta, tehnološko unapređenje te povećanje kapaciteta proizvodnje. Tako se provedbom investicije planira povećanje proizvodnih kapaciteta za 30%. Očekuje se da će upravo povećanje proizvodnih kapaciteta EMPWR-a biti generator

lokalnog zamaha, a otvaranje do 50 radnih mjesta uz trenutnih 290, bit će direktni ili indirektni izvor egzistencije za mnoge mještane Nove Gradiške i okolice. Da tristotinjak zaposlenih tvrtki EMPWR nisu samo broj, svjedoči i činjenica da njihovi djelatnici imaju pravo na razne pogodnosti što ih definitivno svrstava u jedne od najvećih u Slavoniji! Besplatan vrtić za djecu, topli obrok na poslu, Božićnica, Uskrsnica, regres te mnoge druge pogodnosti. Da je ovo proširenje od krucijalne važnosti za Slavoniju, Novu Gradišku, ali i Republiku Hrvatsku svjedoči činjenica da je otvorenju radova prisustvovala državna tajnica Nataša Mikuš Žigman koja je pohvalila ovaj projekt te istaknula važnost tvrtke EMPWR. Naznačila je kako osim novih zapošljavanja i investiranja u Slavoniju EMPWR igra veliku ulogu i na povećanju BDP-a Republike Hrvatske zbog izvoza proizvoda u Europu, ali i svijet! Raduje nas i činjenica kako je i sama rekla da će Ministarstvo gospodarstva, održivog razvoja i obrta, ali i Vlada Republike Hrvatske pružiti ruku ovakvim investicijama kako do sada tako i dalje da bi stvorili što bolju investicijsku klimu!

EMPWR ovdje ne planira stati, naznačio je ključan čovjek tvrtke, predsjednik uprave Peter Denolf. Istaknuo je da ima odličan team, podršku lokalne vlasti koja je dakako vrlo bitna u svim vizijama proširenja i koja ima sluha za ono što njegov team planira i realizira. Poslao je snažnu poruku, “GRADIMO, ALI OVDJE NE PLANIRAMO STATI”! Ponosan je na kompletan team i volio bih ga imati uz sebe na svim drugim projektima. Za uspjeh ovakvih projekata ključna je izvrsnost u proizvodnji te ozbiljna strateška planiranja! Nova Gradiška može biti ponosna što u svom gradu ima svjetskog giganta u proizvodnji proteinski barova, jedinstvenih u svijetu!

Svoje zadovoljstvo nije mogao sakriti čelni čovjek grada Nove Gradiške gospodin Vinko Grgić. Kako sam kaže, EMPWR je u naš grad došao tiho, na mala vrata s mislima kako će jednog dana postati velika firma, što se i dogodilo! Naravno, ništa to ne bi bilo moguće bez stručnog teama predsjednika uprave Petera Denolfa, članova uprave Wouter Quaghebeur, Katice Miholić i ostalih. Da je gospodin Grgić dobro upućen u realizacije projekata, ali i rezultate EMPWR-a istaknuo je činjenicu kako su proteinski barovi EMPWR-a nedavno proglašeni kao najbolji na tlu Velike Britanije u najjačoj svjetskoj konkurenciji. Ovo je definitivno velika reklama za jedan mali grad poput Nove Gradiške na svjetskoj razini!

Tvornica se trenutno prostire na 7.000 m2

Proširenja tvornice za dodatnih 1.840m2.

Vrijednost investicije 150.000.000 KUNA

Dodatno zapošljavanje do 50 ljudi

Trenutno zaposlenih: 290

Komentari
Prethodni članakUspješno realiziran projekt “BIOSOL” – Održana završna konferencija
Sljedeći članakBrčić i Pavlica pobjednici teniskog turnira iz Stars Open Serije