Članovi Kulturno umjetničkog društva „Vrbje” sinoć su bili uspješni domaćini još jednog božićnog koncerta koji svake godine organiziraju kako bi okupili žitelje svoje općine, ali i drage im goste i prijatelje. Ovoga su puta ugostili članove Kulturno umjetničkog društva „Tamburica” iz Starog Petrovog Sela i Pjevačku skupinu „Golubice” iz Batrine.

Bila je ovo prigoda da domaćini, članovi KUD-a „Vrbje” predstave dio svoga rada i aktivnosti u protekloj godini, stoga su se posjetiteljima predstavile folklorna, muška i ženska pjevačka skupina društva, a da imaju glumačkih sklonosti otkrili su nam, po prvi puta, ove godine.

Odlični glasovi, sjajna folklorna izvedba članova Kulturno umjetničkog društva „Vrbje” pod vodstvom umjetničkog voditelja Zvonka Šantića bili su još jedan dokaz da je ovo društvo postiglo zaista puno otkako su obnovili svoj rad.

Godina iza njih je bila više nego uspješna. U protekloj su godini postigli dva više nego vrijedna uspjeha. Početkom studenog ženska pjevačka skupina društva sudjelovala je na Državnoj smotri malih vokalnih sastava u kategorijama izvorne pučke glazbe i folklornih malih vokalnih sastava u Sisku i osvojila sjajno treće mjesto!

Sudjelovanje na ovoj eminentnoj smotri izborili su odličnim nastupom na Županijskoj smotri pjevačkih skupina održanoj u Starim Perkovcima koja je održana u sklopu ovogodišnjeg „Brodskog kola“. Zbog odličnog nastupa i izvedbe, selektori Hrvatskog sabora kulture preporučili su ih za nastup na Državnoj smotri, 15. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava i ukazano povjerenje u potpunosti je opravdano! Također na Smotri pjevačkih skupina u Starim Perkovcima članica ovoga društva Željka Đurić proglašena je najboljom počimaljom Brodsko posavske županije.

S radom nastavljaju i u godini pred nama, a da im snage i entuzijazma ne nedostaje dokaz su i  mladi tamburaši Kulturno umjetničkog društva „Vrbje”  koji su tek počeli učiti svirati na ovom žičanom instrumentu i koji su sinoć nastupili po prvi puta.

Sve čestitke članovima KUD-a „Vrbje“ na iznimnom radu i postignutim rezultatima uputio je i načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić te uputio svima dobre želje na uspješnu i radosnu novu, 2019. godinu.

Blagdanskom ugođaju svojim izvrsnim nastupom pridonijeli su i gosti, članovi Kulturno umjetničkog društva „Tamburica” iz Starog Petrovog Sela pod ravnanjem glazbenog pedagoga Ivana Lekića i članice Pjevačke skupine „Golubice”.

Još jedan božićni koncert članova KUD-a „Vrbje” i njihovih gostiju, kao i svake godine, okončan je zajedničkom pjesmom „Radujte se narodi” i dobrim željama za nastupajuću, 2019. godinu.

 

Komentari
Prethodni članakNovogradiški mališani dočekali 2019. godinu/ Foto
Sljedeći članakSvečani domjenak novogradiškog SDP-a: Ovo je “točka na i” izuzetno uspješne godine