Grad Nova Gradiška nikad ne zaboravlja na svoje najmlađe. Odrasli će Novu Godinu dočekati za dva dana, dok su novogradiški mališani u Novu ušetali jučer u prostoru Društvenoga doma Nova Gradiška i to već treću godinu za redom.

Pokrovitelj događanja bio je Grad Nova Gradiška – Grad prijatelj djece, organizator Gradska knjižnica Nova Gradiška, prijatelji projekta Dječji vrtić Nova Gradiška, Rođendaonica Nova Gradiška, koordinatorica projekta bila je Renata Matijašević i neizostavni knjižničari i knjižničarke.

Na jučerašnjem dočeku okupilo se 200tinjak mališana raznih uzrasta kako bi se zajedno sa svojim tetama, roditeljima, prijateljima, bakama i djedovima što bolje proveli.

Kako obično i biva, Nova Godina slavi se uz hranu, piće i neizostavnu dobru glazbu, a naravno, sve to i puno više pripremili su organizatori za sve okupljene. Grickalice, kolačići, sokovi –  bili su dio ovoga, po mnogočemu posebnog dočeka.

Ovogodišnja tema bila je  ”Čarobna šuma”, osim organizatora koji su bili prigodno obučeni,  zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić odjenuo je odijelo vilenjaka kako bi pozdravio sve prisutne i poželio im dobru zabavu, te sretnu 2019. godinu, a za potpuni dojam, sve ih je ”posuo” čarobnim prahom sreće. 

Posebni gosti na novogodišnjoj zabavi bile su djevojčice iz plesnog studia Marine Mihelčić koje su izvele posebnu prigodnu koreografiju.

Kao i prethodne dvije, pa tako i ove godine, stigao je i Djed Božićnjak, kojega su sobovi dovukli na sanjkama iz hladne Laponije, dok je sam vrhunac bilo odbrojavanje do Nove 2019. godine nakon kojega je uslijedio vatromet.

Uz smijeh, veselje, pjesmu i ples naši mališani su već zakoračili u 2019. godinu, a kako je istaknula ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška, Biljana Dakić, već je potvrđen doček i 2020. godine. 

 

 

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakU Davoru 56-godišnjak pronašao veću količinu vatrenog oružja
Sljedeći članakVrbjani i njihovi gosti održali cjelovečernji božićni koncert / foto