Školska ulica u Cerniku postala je jednosmjerna. Kako kazuje načelnik općine Cernik, Vitomir Žakić, tim potezom riješen je veliki problem oko gužvi koje nastanu u jutarnjim satima u zoni Osnovne škole i vrtića “Matija Gubec” kada roditelji, ali i javni prijevoz djecu voze u vrtić i školu. 

Osim prenamjene smjera kretanja u Školskoj ulici u Cerniku postavljeni su i usporivači prometa te je dozvoljena brzina vožnje u ovoj ulici smanjena na 30 kilometara na sat. 

Možda novonastala regulacija prometa može u početku zbuniti mještane i putnike namjernike, no princip prometovanja, kazuje načelnik Žakić je jednostavan.. 

-“Ulaz u Školsku ulicu je s gornje strane kod dvorca i trgovine Francl, na raskrižju cesta Rokove ulice (Ulica Sv.Roka) i Frankopanske ulice, a izlaz iz Školske ulice je u Frankopansku ulicu kod zgrade poglavarstva Općine Cernik.”- objašnjava Žakić

Projekt rekonstrukcije i prenamjene Školske ulice, rekao je načelnik Žakić, datira još iz 2008. godine i bilo je krajnje vrijeme da se on realizira.

-“Radovi su trajali oko tri mjeseca zbog problema s vremenskim uvjetima jer se pričekalo lijepo vrijeme kako bi novi asfalt u ulici bio kvalitetno postavljen. Što se tiče financija izdvojeno je oko jedan i pol milijun kuna, što za rekonstrukciju ulice, što za nova parkirna mjesta. Nadam se da su sada mještani zadovoljni i da će se u kratkom roku svi prilagoditi novim prometnim pravilima”- zaključio je Vitomir Žakić

Komentari