Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, od 22. do 28. siječnja, proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu, te su pritom evidentirali 510 prometnih prekršaja. Od toga je evidentirano 279 prekršaja nepropisnih brzina, 58 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (51 prednje sjedalo, 7 stražnje sjedalo). Utvrđeno je 37 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitelom tijekom vožnje, te su također utvrđeni i drugi prekršaji (pretjecanje i obilaženje (10), tehnička neispravnost (4) i sl.).

U provedenoj preventivno represivnoj akciji za vikend, od 26. do 28. siječnja, evidentiran je 251 prekršaj, od kojih 144 prekršaja nepropisnih brzina, 26 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, te su sudionici u prometu sankcionirani i za druge prometne prekršaje. U ovim aktivnostima najveća koncentracija alkohola očitana u organizmu vozača iznosila je 2.31 promila. Najveća nepropisna brzina utvrđena izvan naselja (na autocesti A3) iznosila je 199 km/h, a u naselju (Slavonski Brod) 145 km/h.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim aktivnostima nadzora prometa. Promet će nadzirati uglavnom u dane vikenda, te noću, s naglaskom na teže prometne prekršaje (tzv. “četiri ubojice“ u prometu), brzine, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, te nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, no i druge prometne prekršaje. Pritom će policijski službenici u ove aktivnosti uključiti maksimalan broj policijskih službenika, kao i raspoloživu tehniku (alkoteste, uređaje za nadzor brzine, testere za droge i dr.). Policija poziva sudionike u prometu na oprez, odgovorno ponašanje u prometu, te poštivanje prometnih propisa.

Foto: ilustracija

Komentari
Prethodni članakDodijeljene nagrade Prometne učilice: Među nagrađenima i Staropetrovoselci
Sljedeći članakTražite posao: 239 natječaja otvoreno je u Brodsko posavskoj županiji