Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je javni natječaj za ugovorni prijam vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu. Buduće vojnike primaju u službu uz probni rok od šest mjeseci, a oni ne smiju biti stariji od 30 godina i moraju imati odslužen (dobrovoljni) vojni rok. U vojničku službu u trajanju od dvije godine prima se 200 kandidata odnosno kandidatkinja za vojnika/mornara s početkom službe 6. srpnja 2021.

Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati odnosno kandidatkinje moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člankom 34. i 35. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Posebni uvjeti za prijam vojnika/mornara propisani člankom 36. Zakona su:

  • najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje,
  • najviše navršenih 30 godina života do kraja 2021. godine,
  • uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

Iz Ministarstva obrane navode kako se u vojničku službu mogu i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina, a koji, uz prethodno navedene uvjete, moraju ispunjavati i uvjete propisane člankom 34.b Zakona i uvjete propisane točkom 3. Odluke o uvjetima i postupku sklapanja ugovora o vojničkoj službi na neodređeno vrijeme.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata odnosno kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, u roku od 8 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr), telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Foto: Pixabay

Komentari
Prethodni članakOsigurano 776 tisuća kuna za projekte udruga s područja Brodsko posavske županije
Sljedeći članakNaše nade: Filip Cindrić iz Rešetara sudjelovao na međunarodnom i 11. hrvatskom natjecanju za harmoniku