Svake nedjelje slušamo svećenike kako propovijedaju, tumače Božju riječ… no, rijetko slušamo svećenike kako nam tumače same sebe, govore tko je svećenik, što je svećenička služba…

Koliko ljudima znači kada imaju nekoga s kime mogu podijeliti stvari i kada netko stoji iza njih. Upravo je to potrebno za biti svećenik: znati da sve možemo dijeliti s Isusom Kristom i imati sigurnost da On stoji iza svega, čak i kada stvari idu mučno i život se čini preteškim.

Kako ističu vjernici novogradiške župe Kraljice svete Krunice, jedan od takvih svećenika bio je njihov dosadašnji župnik vlč. Ivan Štivičić s kojim su se oprostili protekle nedjelje.

Ivan Štivičić, razriješen je službe upravitelja Župe Kraljice sv. Krunice u Novoj Gradiški i imenovan župnikom u Župi Rođenja BDM u Kutjevu.

Zamijenit će ga vlč. Mario Matijević koji je razriješen službe upravitelja Župe Uznesenja BDM u Novoj Bukovici i imenovan župnikom u župi Kraljice svete Krunice u Novoj Gradiški.

Proteklih devet godina njegova djelovanja u ovoj župi obilježit će niz akcija i vjerskih događanja koja je svesrdno realizirao u suradnji s vjernicima ove župe, posebice mladima i članovima kulturno umjetničkih udruga. Oprostili su se s njime protekle nedjelje i zahvalili za sve ono što je učinio vjernici ove župe, a što im je značio poručili su i sami vjernici. Njihove riječi najbolje sve govore:

– Najbolji župnik tužno što odlazi sretno u novoj zupi nedostajat će nam.

Žao mi je samo što su takva crkvena pravila i da baš u trenutku kad upoznaš svog župnika i on svoje župljane on mora mijenjati župu. Hvala za sve Ivanu Štivičiću iz Župe Kraljice svete Krunice iz Nove Gradiške. Neka ga Bog i dalje prati i štiti na njegovom putu – napisala je Lidija Ivanišević.

– Našem dragom župniku Ivanu Štivičiću veliko hvala za sve ugodne dane i godine provedene s nama, a novome župniku Mariu Matijeviću velika dobrodošlica u našu župu – kaže Slavica Medved.

– Velika hvala našem župniku Ivanu Štivičiću za sve dobro i divnu suradnju sa svojim župljanima tijekom više godina, a isto tako neka se što lakše uklopi u novu sredinu uz nove župljane .Hvala Vam župniče za sve – Ankica Štrk.

– Veliko hvala našem župniku Ivanu Štivičiću za sve godine provedene s nama i sav njegov trud koji je uložio u obnovu crkve. Dakako, našem budućem župniku Mariju Matijeviću upućujemo dobrodošlicu uz podršku – napisala je Željka Derežanin.

– Velečasni, hvala Vam za sve trenutke koje ste proveli s nama, svojim župljanima, hvala za sve svete mise koje ste nam održali i svojim anegdotama vedrima učinili. Sretno Vam, živi i zdravi bili – napisao je Zvonimir Ivanišević.

– Teško mi je bilo što napisati osim jedno veliko hvala našem Ivi, kako ga od milja zovemo – napisala je Vesna Vlaović, tajnica Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk”, društva s kojima je vlč Ivo njegovao dugogodišnju suradnju i podržavao njihov rad i trud.

Fotografije su snimljene na misi 14. 2. 2021.

 

Komentari
Prethodni članakDejan Radanac iz Adžamovaca: Od trčanja s kanticom za mlijeko, do državnog rekorda i pobjedničkih postolja
Sljedeći članakPogledajte 14 prelijepih djevojaka i snaša u tradicionalnim nošnjama i dajte glas onoj koja je vama najljepša