Više od tisuću učenika i osamdesetak profesora Srednje škole „Vladimira Preloga” iz Zagreba posjetilo je Slavonski Brod gdje su obišli znamenitosti. U sklopu svog posjeta neki od učenika ove škole zajedno sa ravnateljem Zlatkom Stićem susrelo se s predstavnicima Brodsko-posavske županije na sastanku u Velikoj vijećnici na kojem su razmijenjena iskustava i primjeri dobre prakse.

O razlozima posjete kao i temama sastanka nešto više kazao je zamjenik župana Damir Mirković: „Ponosni smo na suradnju naših srednjih škola sa srednjim školama diljem Hrvatske. Ovo je rezultat jedne suradnje gdje je Srednja škola „Vladimira Preloga” iz Zagreba odlučila doći sa svojih preko tisuću učenika i preko 80 profesora u grad Slavonski Brod, sjedište Brodsko-posavske županije gdje su posjetili Tvrđavu Brod, Korzo, šetnicu, obalu Save i još neke destinacije. Impresije su dobre što sam saznao iz razgovora sa njima. Vrlo sam sretan i ponosan, to je jedan dokaz da su naši ravnatelji dobro umreženi, da dobro rade, da se povezuju i da surađuju na projektima. Na samom sastanku smo razgovarali o raznim temama i o europskim projektima i o načinu organizacije same škole, kako radi i kako je ravnatelj uspio od jedne škole koja je bila neperspektivna stvoriti školu koja je jedna od najboljih u Hrvatskoj, jedan pravi centar, gdje svi hrle i djeca žele doći, a to je ono što i nas interesira u Brodsko-posavskoj županiji. Naravno da smo mi sa strane osnivača izprezentirali sve ono što mi radimo u Brodsko-posavskoj županiji i mislim da isto tako možemo biti zadovoljni i možemo se pohvaliti, jer imamo što i pokazati”. -kazao je zamjenik župana Mirković.

Svoje dojmove o boravku u Brodsko-posavskoj županiji podijelio je i ravnatelj Srednje škole „Vladimira Preloga” Zlatko Stić: „Nama je izvanredno danas, meni i mojim učenicima što se vidjelo i na sastanku na kojem smo vodili razgovore. Ono što je jedan od ciljeva je da mi surađujemo i dalje u budućnosti što s tiče projekata, a i prijateljstva učenika, pa mislim da smo finalizirali dogovor da će u proljeće cijela Medicinska škola (SB) doći k nama u Zagreb. Mi ćemo biti domaćini, pokazat ćemo im Zagreb, odraditi sportske susrete pa možda i neku projektnu nastavu zajedno pripremiti za suradnju takvih škola u budućnosti”.-kazao je Stić te se osvrnuo na rad Srednje škole „Vladimira Preloga”: „Mi smo škola koja je prošla tranziciju zadnjih 20 godina, mi smo bili klasična kemijska škola koja je propašću kemijske industrije u Hrvatskoj došla malo u probleme i odlučili smo sami mijenjati programe. Napisali smo nova 4 programa koje smo stavili u funkciju u našoj školi, pa i dosta škola u Hrvatskoj. Danas brojimo 1065 učenika, 127 zaposlenih, a kvadratura naše škole je 11.000 m2 isto kao i vanjski prostor. Sudjelujemo u svim aktivnostima što se tiče sporta, kulture i znanosti, djeca nam idu na olimpijade i svjetska prvenstva, poznati smo kao škola bez incidenata i mobbinga, bez ikakvih problema što s tiče odnosa bez obzira odakle potječu učenici.” -kazao je Stić.

Dodao je i to kako misli da djecu treba učiti da vole Domovinu i da putuju po Hrvatskoj i upoznaju sve gradove kao i njihovu kulturu i povijest što je i idealna prigoda za upoznavanje s vršnjacima iz drugih škola.

Izvor/Foto: Brodsko-posavska županija

Komentari
Prethodni članakSutra se nastava zbog štrajka prekida u čak četiri županije
Sljedeći članakCentar za edukaciju nezaposlenih osoba: Trening ”Pisanje projektnih prijava i projektno upravljanje”