Ušli smo u deveti dan štrajka u osnovnim i srednjim školama, a od ovog utorka on se nastavio prema cirkularnom modelu. Danas su u štrajku Karlovačka, Zagrebačka i Vukovarsko-srijemska županija, a sindikati su otkrili u koje će se četiri županije štrajk održati u srijedu, 23. listopada.

U srijedu će se prema cirkularnom modelu štrajkati u Istarskoj i Varaždinskoj županiji, a štrajku se pridružuju i zaposlenici škola u Krapinsko-zagorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji. Sutra se, dakle, redovna nastava zbog štrajka prekida u čak četiri županije. Podsjetimo, zaposlenici osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske štrajkaju s ciljem da im se poveća koeficijent složenosti posla, u prosjeku za 6,11%. Istovremeno, Vlada nudi povećanje osnovice plaće svim zaposlenicima javnih službi za 6,12% i to u tri vala po 2%. Prosvjetarski sindikati višekratno su ponovili kako to ne zadovoljava njihov zahtjev. 

– “Sutra u 11 smo na Trgu svetog Marka. Uz tiskovnu konferenciju imamo sindikalno-prosvjedni kulturno-umjetnički program. Čuli smo da premijer jako voli glazbu, pa ćemo mu prikazati i repertoar glazbenih brojeva. Vjerujemo da će mu se svidjeti jer su to jako lijepe melodije. Možda će riječi biti promijenjene. Na kraju će nastupiti sindikalni band aid Škola za život”, rekao je Branimir Mihalinec.

– “Prema podacima pristiglim iz škola u Zagrebačkoj županiji štrajkalo je 84,75% zaposlenika, 77,48% u Karlovačkoj županiji, i 79,91% Vukovarsko-srijemskoj županiji. Od ukupno 963 članova Preporoda, u 42 osnovne i srednje škole na području ove 3 županije, u štrajku je sudjelovalo 797 članova”, navode iz sindikata Preporod.

Izvor: Srednja.hr

Komentari
Prethodni članakU srijedu: „CIJELI GRAD ČITA“ – akcija čitanja naglas
Sljedeći članakViše od tisuću učenika posjetilo Brodsko – posavsku županiju