Da je „Novogradišlo glazbeno ljeto“ odavno opravdalo razloge svoga osnivanja i postojanja, činjenica je dobro znana i poznata. Zabavno glazbena gastro manifestacija koja je kroz 22 godine postojanja ugostila niz renomiranih glazbenih imena, i ove je godine potvrdila svoju opravdanost.

Sve dosadašnje večeri „NG ljeta“ bile se iznimno dobro posjećene, no večerašnji koncert glazbene dive Severine i pratećeg benda, vjerujemo, dostigao je vrhunac posjećenosti. Prema procjenama mnogih, više od deset tisuća ljudi okupilo se na središnjem gradskom trgu u Novoj Gradiški kako bi pratilo koncert ove glazbene zvijezde čiji sjaj ne gasne, već naprotiv, svakim koncertom, nastupom i pjesmom pokazuje uzlaznu putanju.

Subotnja večer ovogodišnjeg „Novogradiškog glazbenog ljeta“ kao što je to već postala i tradicija počela je Festivalom „Djeca pjevaju hitove“ u organizaciji Udruge „Hobotnica“. Nastupilo je 17 mladih glazbenika s područja Grada Nova Gradiška i susjednih županija, a sve s ciljem promocije i njihove afirmacije u nekim budućim, glazbenim vodama.

Uslijedio je iznimno dobar koncert naše sugrađanke Mirte Dautović, mladog glazbenika  Dominika i pratećeg benda „Sing Sing“, a nakon toga uslijedio je vatromet iznenađenja kao poklon Grada Nova Gradiška svim posjetiteljima ovogodišnjeg „Novogradiškog glazbenog ljeta“. No, ipak, Severinin izlazak na scenu doveo je atmosferu do usijanja.

Niz dobrih starih i novijih hitova ove glazbene dive posjetiteljima je pružio istinski glazbeni užitak i potvrdu da Seve ostaje kraljica estrade.

 

– Drago mi je da sam u Novoj Gradiški, publika je sjajna i užitak je pjevati pred ovim dragim ljudima. U svakom trenutku moga boravka u ovome gradu osjeća se istinsko gostoprimstvo i srdačnost, stoga svima velika hvala – izjavila je, između ostalog, u ekskluzivnom razgovoru za Radio Nova Gradška Severina Kojić.

Pozitivna atmosfera, dobre vibracije, obilježili su još jednu večer „Novogradiškog glazbenog ljeta“, stoga organizatorima, Turističkoj zajednici Grada Nova Gradiška, Agenciji „Novogradiško glazbeno ljeto“ i Gradu Nova Gradiška sve čestitke na organizaciji.

 

 

 

 

Fešta i sadržaji „Novogradiškog glazbenog ljeta“ nastavljaju se u nedjelju, 20. kolovoza tradicionalnom folklornom večeri. Organizator je ove godine Kulturno umjetničko društvo „Mala“, a nastupit će folklorna društva s područja grada i okolice.

U 19,00 sati kreće mimohod sudionika, a u 20,00 sati na središnjoj gradskoj pozornici kreće bogat folklorni program.

no images were found

no images were found

Komentari