Mlada pera je udruga za promicanje dječjeg literarnog stvaralaštva i blogiranja. Nevladina je, nestranačka i neprofitna udruga građana, a na svojim stranicama objavljuje radove svih generacija, jer kako kažu, žele da svi zajedno budemo ”TOP GENERACIJA”, generacija koja piše i koja želi pokazati to što piše. 

Među brojnim imenima, naišli smo i na jedno poznato – Ariana Matošević, učenica 7. razreda OŠ „Matija Antun Relković“ iz Davora, čiji je rad, odnosno virtualna zbirka objavljena na stranicama Mladih pera. 

– Sve je počelo kao zadatak u sklopu Dodatne nastave Hrvatskoga jezika: Kako izraditi virtualnu slikovnicu. Na prijedlog učenice, učiteljica prihvaća autoričinu ideju da načini virtualnu zbirku svojih pjesama. Spletom okolnosti, sve se događa u tjednu obilježavanja Dana hrvatske knjige, Svjetskoga dana knjige, te Noći knjige. Zahvaljujući društvenim mrežama nailazimo na stranicu Udruge Mlada pera iz Međimurja i njihov natječaj, te se učenica prijavljuje, a ujedno i na sudjelovanje u obilježavanju Noći knjige. U samo 24 sata, njezin rad postaje viralan, a „lajkove“ na stranici Udruge možete dati i vi – piše na stranicama škole koju Ariana pohađa

Također, na stranici Mlada pera, Ariana se predstavila u nekoliko riječi 

– Zovem se Ariana Matošević, živim u Slavoniji (u malome mjestu po imenu Davor). Učenica sam 7.r. Osnovne škole „Matija Antun Relković“, Davor. Imam 13 godina.
Dostavljam svoj autorski rad nastao u sklopu dodatne nastave iz Hrvatskoga jezika. Zadatak je bio načiniti virtualnu slikovnicu, no ja sam se, budući da se u slobodno vrijeme bavim pisanjem poezije, u svoj rad odlučila uvrstiti pjesme koje sam napisala u proteklom razdoblju. S nekim sam pjesmama već sudjelovala na raznim smotrama i natjecanjima (Županijska smotra Lidrano, Mali pjesnici Slavonije i Baranje). Rad koji je nastao napravljen je uz pomoć digitalnoga alata Flipsnack, autor svega u radu je moja malenkost, a lektorica je moja učiteljica hrvatskoga jezika Jelena Pereglin – 

Zbirku pjesama mlade umjetnice možete ”prelistati” OVDJE. 

 

Komentari
Prethodni članakHrvatski zavod za javno zdravstvo objavio detaljne upute za vrtiće i škole
Sljedeći članakUređuje se prostor stare robne kuće, evo za koju namjenu