Na u utorak održanoj sjednici Gradskog vijeća grada Nova Gradiška u “Aktualnom satu” gradski su vijećnici i ovoga puta postavili niz pitanja koja se tiču svakodnevnog funkcioniranja grada i njegovih građana. Dotaknuli su se i pojedinih projekata koji se realiziraju, među njima na red je došlo i uređenje prostora tzv. bivše robne kuće smještene u središtu grada.

SDP-ov Vlatko Greiner postavio je pitanje izmještanja arhive iz prostora Doma hrvatskih branitelja, jer kako je istaknuo, braniteljske udruge moraju imati svoj prostor za rad te je upitao što je s uređenjem prostora zgrade bivše robne kuće smještene u središtu grada.

– Znamo za problem arhive, ona će biti izmještena u prostor podruma robne kuće koji se uređuje upravo za tu namjenu. Među ostalim, iz tih smo razloga i išli u projekt kupnje robne kuće. Na prvom katu robne kuće bit će smješten Društveni centar za mlade i dječja knjižnica. Ovisno o priljevu sredstava, radovi bi trebali biti okončani do početka sljedeće školske godine – odgovorio je gradonačelnik Vinko Grgić.

Na ovaj način ova godinama nekorištena zgrada trebala bi konačno dobiti svoju funkciju i poprimiti izgled kakav i zaslužuje.

 

Komentari
Prethodni članakVIRTUALNA UMJETNOST RIJEČI: Prelistajte zbirku pjesama Ariane Matošević iz Davora
Sljedeći članakNove dobre vijesti o mjerama HZZ-a za obrtnike: Potpora će se nastaviti isplaćivati i svim poslodavcima koji započnu radom u svibnju