Na drugim neposrednim unutarstranačkim izborima novogradiški SDP-ovci su danas za novog predsjednika izabrali Vinka Grgića. Od 164 člana gradske organizacije, izborima je pristupilo njih 95, odnosno 59%. Kandidat Vinko Grgić dobio je 78 glasova ili 82,2 %, njegov protukandidat Milan Mateša dobio je 17 glasova, odnosno 17,8%.

Nakon međusobnih čestitki dvojice kandidata, nazočnim se članovima obratio i novi predsjednik gradskog SDP-a Vinko Grgić.

– Drago mi je da smo izabrani demokratskim putem i da su izbori prošli u redu. Posebno sam sretan zbog svojih rezultata, ali zahvaljujem i kolegi Mateši na korektnom nastupu tijekom kampanje. Mi nismo imali nikakvih sukoba, nismo neprijatelji, mi smo jedna stranka. Zahvaljujem se glasačima koji su mi dali veliku podršku jer mi je ona bila jako bitna. S obzirom da smo u prethodnom razdoblju imali lokalne izbore i da me je ova stranka kandidirala i postavila za kandidata za gradonačelnika, želim reći da, bez obzira koliko smo tijesno tada izgubili, mi smo izgubili.

Dosta je bilo svega što smo prošli i čovjek si uvijek postavlja pitanje kako dalje?

Prošlo je tri, četiri mjeseca od toga i želim reći da mi je izuzetno drago zbog podrške glasača koji su danas izašli na izbore. To znači da nisam ostao bez podrške i to mi je najveća prednost i dobitak. Ono što smo radili nije bilo krivo, imamo pouku iz cijele te priče da možemo raditi bolje, jače i kvalitetnije.

Što se tiče same stranke, ima nas preko 160 članova, u zadnjih godinu i pol dana moram reći da neke stvari nisu funkcionirale. Bilo je razmimoilaženja u djelovanju, razmišljanju, formiranju određenih stvari koje nisu bile dobre za stranku. Javnost je stekla dojam da nismo složni kao što bi trebali biti i što se očekuje od jedne stranke na vlasti da ona bude.

Prvi moj zadatak će biti rješavanje unutarstranačkih pitanja. Ja kao veliki demokrat moram poštivati ne samo svoju volju kao budućeg predsjednika, već volju većine.To je demokracija, bolji sustav ne poznajemo. Uvijek ću u svim svojim odlukama gledati svoje članstvo i uvažavati mišljenje većine. Ne moramo se slagati i imati jedinstveno mišljenje, odluku moramo donijeti ovdje, zajedno i onda će biti sve u redu – istaknuo je novoizabrani predsjednik Vinko Grgić.

Zahvalio se na radu i dosadašnjem predsjedniku Franji Kikiću te dodao: – Moje su ruke široko otvorene prema svima, to nije floskula, već stvarno razmišljanje. Postoje simpatizeri i članovi, ovi drugi moraju svojim radom doprinijeti boljitku stranke.

 

Nazočnima se obratio i protukandidat Milan Mateša. – Želim čestitati pobjedniku i odmah moram istaknuti da ja nikada nisam imao problema sa Vinkom, već sa bivšom vlašću. Ja se nadam da ćeš imati puno više sreće i jako mi se sviđa što si istaknuo da želiš kompaktnost u radu, odnosno da naša gradska organizacija konačno profunkcionira i bude više transparentnosti, uvažavanja drugih mišljenja i demokracije. Ja se nadam da ćemo vrlo brzo polučiti dobre rezultate na budućim parlamentarnim i lokalnim izborima. Želim ti da se gradska organizacija ustroji kako treba i uz puno sreće i dobrih želja u budućnosti, obećavam da ću ti biti dobar suport u svim budućim aktivnostima – istaknuo je Mateša.

Autor: Sanja Bukvić

Komentari