Tijekom vikenda, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 16 kaznenih djela. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave zabilježeno je ukupno 15 prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama, te 12 s materijalnom štetom. U području javnog reda i mira, evidentirano je šest događaja narušavanja javnog reda i mira.

PROMETNA NESREĆA SA OZLIJEĐENOM OSOBOM

Jučer, 4. rujna oko 21,30 sati u Mašiću, dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom. Vozač osobnog automobila u dobi od 34 godine je pod utjecajem alkohola od 1,68 promila upravljao osobnim automobilom te je u vožnji izgubio nadzor nad vozilom prilikom izlaska iz zavoja zbog čega je prešao na travnatu površinu udarivši u prometni znak, te je daljnjim kretanjem sletio u odvodni kanal. Vozač je lakše ozlijeđen, a medicinska pomoć mu je pružena u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici protiv počinitelja podnose prekršajnu prijavu nadležnom Prekršajnom sudu.

PROMETNA NESREĆA SA TEŠKO OZLIJEĐENOM OSOBOM

Jučer, u jutarnjim satima (4,30 sati) u Trnavi dogodila se prometna nesreća sa teško ozlijeđenom osobom. 24-godišnji vozač osobnog automobila se kretao u mjestu Trnava pri čemu nije brzinu kretanja vozila prilagodio osobinama i stanju ceste, pri čemu je ulaskom u desni zavoj, prešao na lijevu prometnu traku nakon čega je sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 24-godišnji vozač koji je zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici protiv vozača podnose prekršajnu prijavu nadležnom Prekršajnom sudu.

POBJEGAO SA MJESTA PROMETNE NESREĆE

U subotu, 3. rujna u 4 sata na prostoru parkirališta benzinske postaje u Novoj Gradiški, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj je počinitelj napustio mjesto događaja. Policijski službenici su utvrdili da je 37-godišnji vozač automobila pod utjecajem alkohola od 0,89 promila, prednjim djelom udario u parkirani automobil, nakon čega se udaljio s mjesta nesreće. Naknadno, (nakon dva i pol sata) policijski službenici su pronašli 37-godišnjeg počinitelja, te protiv istog podnose prekršajnu prijavu.

SA 2,06 PROMILA PROUZROKOVAO PROMETNU NESREĆU NA AUTOCESTI A-3

U nedjelju 4. rujna, oko 2,50 sati, na autocesti A-3, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, u kojoj se sudionik udaljio s mjesta događaja. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 29-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine pod utjecajem alkohola od 2,06 promila skrivio prometnu nesreću na autocesti na način da je s vozilom prešao na travnatu površinu gdje je došlo do udara prednjeg dijela osobnog automobila u smjerokazni stupić, a potom i udara lijevog bočnog dijela u središnju metalnu odbojnu ogradu. Nakon prometne nesreće, 29-godišnjak je vozilom napustio mjesto događaja, no isti je nedugo, odnosno oko 3 sata, od strane djelatnika za održavanje autocesta zatečen kod mjesta Staro Petrovo Selo. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, policijski službenici protiv 29-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

POLICIJA PRONAŠLA POČINITELJA KRAĐA I TEŠKE KRAĐE

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnjak počinio četiri kaznena djela krađe i jedno kazneno djelo teške krađe.

Krajem kolovoza, provalio je u župni ured iz kojeg je otuđio nekoliko stotina kuna.

Krajem lipnja, a potom i tijekom kolovoza, s ulice i iz prostora stambenih zgrada u Slavonskom Brodu, otuđio je četiri bicikla te je vlasnicima načinio štetu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Nadležnom državnom odvjetništvu, policija podnosi posebno izvješće.

Komentari
Prethodni članakRavnateljica Vera Trobić: Vrtići su maksimalno popunjeni i idemo u nove radne pobjede
Sljedeći članakTijekom prošlog tjedna 280 prometnih prekršaja i 29 prometnih nesreća