Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 29. kolovoza do 4. rujna, dogodilo se ukupno 38 prometnih nesreća, od kojih jedna sa poginulom osobom, osam s ozlijeđenim osobama i 29 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 15 osoba: jedna osoba je smrtno strada, četiri su teže, a 10 je lakše ozlijeđeno.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 280 prometna prekršaja, od čega: 102 prekršaja nepropisnih brzina, 30 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naseljenom mjestu iznosila je 109 km/h, a izmjerena je 5. rujna u Slavonskom Brodu, počiniteljica prekršaja je 19-godišnja vozačica osobnog automobila.

Najveća nepropisna brzina od 194 km/h utvrđena je van naseljenog mjesta, a izmjerena je na autocesti A3, kojom se kretao francuski vozač osobnog automobila.

Najveća koncentracija alkohola od 2.06 promila očitana je u nedjelju, oko 4,50 sati, u organizmu 29-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine, koji je upravljao osobnim automobilom na autocesti A-3, pri čemu je uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakVikend iza nas 15 prometnih nesreća na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave BPŽ
Sljedeći članakOtvorena šesta po redu izložba SB=NG: