Iako je posljednji radni dan u godini, predstavnici Policijske uprave Brodsko posavske radno su proveli vikend, kontrolirajući, pazeći i evidentirajući kaznena djela koja su obilježila prethodna tri dana. Na način kako je godina počela, tako će, izgleda i završiti, uglavnom s imovinskim kaznenim djelima kojih je i ovaj puta bilo najviše.

Na području Policijske uprave registrirano je ukupno 29 kaznenih djela. Na pormetnicama se dogodilo 10 prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama, te šest s materijalnom štetom. Evidentirana su i četiri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dva prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, jedan iz Zakona o eksplozivnim tvarima, jedan prekršaj iz Carinskog zakona, jedan iz Zakona o strancima, te jedan iz Zakona o nadzoru državne granice.

Aktivni su bili i policijski služebici Policijske postaje Nova Gradiška koji su u subotu uhitili 66-godišnjaka te nad njim proveli kriminalističko istraživanje potvrdivši sumnju u kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju.Pri tom su utvrdili kako je osoba s 46-godišnjim prijateljem u svojoj kući pio alkoholna pića, te prijatelja, bez posebnog razloga, napao i ozlijedio nožem, pri čemu, na sreću, nije bilo težeg ozlijeđivanja.

 

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakNovogodišnji običaji tragom globusa
Sljedeći članakPredstavnice HSLS-a posjetile obitelj u potrebi i bolesnog stranačkog kolegu