U ozračju blagdanskog darivanja zamjenica župana i predsjednica Županijskog odbora HSLS-a Ružica Vidaković, predsjednica novogradiškog Ogranka HSLS-a Marija Karlovčan-Subić i tajnica Ogranka Ernestina Straga Šašić posjetile su obitelj u potrebi iz Ljupine te bolesnog stranačkog kolegu Stjepana Čovića.

Predstavnice HSLS-a u svom blagdanskom posjetu iskreno su bile dirnute teškim uvjetima u kojima živi obitelj Čavlina iz Ljupine. U podstanarstvu u trošnoj kućici živi čak desetero djece, u dobi od 2 do 17 godina, od kojih njih petero ide u osnovnu, a dvoje u srednju školu. Svi su dobri i uzorni učenici. Oba roditelja su bez zaposlenja, iako je otac Ivan razvojačeni hrvatski branitelj sa četiri zanimanja. Majka Katarina, kada završi mnogobrojne kućanske poslove, nakon što svi zaspu, ima još i volje i snage pisati pjesme i slikati posavske krajolike, široke baš kao i njezino majčinsko srce ispunjeno ljubavlju.

Usprkos svemu, ova skromna obitelj ne zavidi nikome, ne tuži i ništa ne traži, ali svakog osvaja svojim dostojanstvom, ljubavlju i toplinom zajedništva. Zaboravljeni od svih, a ponajviše od onih koji se zaklinju u skrb o djeci i obitelji, roditelji samozatajno i s ponosom podižu svoju djecu te uz velika odricanja sami grade svoj novi dom, no možda će neki u mađuvremenu odrasti i život će ih povesti u nekom drugom smjeru. Nema sumnje, život obitelji Čavlina bremenit je i protkan velikim odricanjem, a njihov skromni dom, baš kao i “betlehemska štalica”, ispunjen je ljubavlju, radošću i vjerom u budućnost. Podijelivši radost s obitelji Čavlina, predstavnice HSLS-a spoznale su da je čovjek onoliko sretan koliko je spreman usrećiti druge.

U ozračju božićnih blagdana, posjetile su i bolesnog stranačkog kolegu Stjepana Čovića, bivšeg gradskog vijećnika i uglednog HSLS-ovca iz Nove Gradiške. Uz čestitke za božićne blagdane, čestitale su mu dan njegova nebeskog zaštitnika sv. Stjepana, a istodobno i 77. rođendan. U ugodnom druženju i razgovoru prenijele su mu pozdrave svih HSLS-ovaca i poželjele sretnu 2013. godinu i što skorije ozdravljenje.

Autor: Ružica Vidaković (HSLS)/Zorislav Knežević

Komentari
Prethodni članakVikend informacija – nestašni 66-godišnjak
Sljedeći članak” U svijetu klasike” o novogodišnjem koncertu u Beču