U organizaciji Folklornog ansambla Broda i KUU “Cernik” sinoć je u Društvenom domu u Cerniku održana u 25. Smotra folklornih pjevačkih skupina Brodsko-posavske županije čime je i službeno završeno ovogodišnje izdanje 57. Brodskog kola.

Posjetiteljima se predstavilo četrnaest folklornih pjevačkih skupina s područja Brodsko-posavske županije. Uz domaćina KUU “Cernik” nastupili su KUD “Matija Antun Relković” Davor, KUD “Tomislav” Donji Andrijevci, “Veseli Šokci” Slavonski Brod, KUD “Ravnica” Stari Perkovci, KUD “Seljačka Sloga” Zadubravlje, UKUD “Biđani” Bicko Selo, KUD “Drežnik”, KUD “Berislavić” Novi Grad, KUD “Luka Ilić Oriovčanin” Oriovac, KUD “Posavac” Kaniža, KUD “Matija Gubec” Slavonski Kobaš, KUD “Vrbje”.

Prosudbeno povjerenstvo nije imalo nimalo lak zadatak odabrati najbolje, a najbolja počimalja je Zrinka Vučković iz KUD-a “Luka Ilić Oriovčanin” Oriovac, dok je najbolji počimač Marko Akmačić iz KUD-a “Drežnik”.

-“Brodsko kolo i ove godine uspjelo je privesti kraju većinu svojih programa. Po prvi put održano je ovdje u Cerniku u ovom prekrasnom domu uz suorganizaciju vrlo vrijednih i kvalitetnih članova KUU “Cernik”. Od srca im zahvaljujem na gostoprimstvu i kvalitetnu organizaciju i nadam se da će ovo učvrstiti suradnju te da će se i sljedećih godina ovaj program održavati ovdje u Cerniku.” – istaknuo je predsjednik Folklornog ansambla Broda Josip Perčević:

KUU “Cernik” predstavila se s 2 tradicionalne pjesme s nedavno objavljenog cd-a, od čega je jedna izvorna pjesma s cerničkog područja, te jednom obradom.

-“Čast nam je što nam je pružena mogućnost za ovu organizaciju i zahvalni smo na ukazanom povjerenju. Naša udruga je kvalitetno radila kako bi to povjerenje i opravdala.” – rekla je predsjednica KUU “Cernik”, Marija Jugović

Podršku KUU “Cernik” i organizaciji pružila je i Općina Cernik:

-“Čast nam je i zadovoljstvo što smo domaćini ovakvoj manifestaciji koja je prvi put organizirana u Cerniku, a zahvaljujući velikom radu naše KUU “Cernik”. Sretni smo što imamo takvu kulturno umjetničku udrugu i ponosimo se s njezinim djelovanjem” – izjavio je načelnik općine Vitomir Žakić

Komentari
Prethodni članakVeliki uspjeh Novogradiščanina: Domagoj Vidmar i Pepitas ulaze u trgovačke lance
Sljedeći članakU Brodsko posavskoj županiji 141 novozaražena osoba