Svaki pokušaj je uspjeh, no kad imate toliko dobru ideju mjesta za sumnju jednostavno nema. Novogradiščanin Domagoj Vidmar ostvario je svoj san, izradio je jedinstvene sjemenke na poseban način, nazvane Pepitas. No za Domagoja i njegov tim to je tek početak. Trenutno su svoj prostor pronašli u Industrijskom parku i tamo u svojim posebnim strojevima izrađuju zdrave sjemenke koje planiraju plasirati na strana tržišta.

– Sve sjemenke se peku na ulju, pa smo odlučili peći na vrućem zraku a da začin ostane na sjemenki. Svaki sam dan pekao sjemenke dok nisam otkrio savršen recept. Od tada su Pepitas sjemenke, sve one koje se peku na niskim temperaturama, a začini su prozirni i ostanu na sjemenki. Pepitas na španjolskom znači mala sjemenka, – rekao nam je Domagoj.

Pepitas sjemenke možete pronaći u Kauflandu,a po novome i u Konzumu, objavili su službenu veliku vijest iz Pepitas tima:

– Prvo sam studirao ekonomiju, onda me prebacilo na radiološku tehnologiju. Postao magistar radiološke tehnologije i radio 5 godina u bolnici. Nakon otkrića Pepitas sjemenki prebacio sam se u Dom zdravlja, plaća i radni sati su se smanjili no imao sam više vremena za napredak na svojim inovacijama za Pepitas. Od prvog trenutka sam bio siguran u svoj plan. Imao sam dovoljno hrabrosti za ovu inovaciju. Godine 2019. smo bili na Berlinskom sajmu i Pepitas sjemenke nisu imale konkurenciju. –

– Trenutno smo u Industrijskom parku Nova Gradiška, imamo jedinstvene strojeve, dva su jedinstvena na svijetu izrađena prema našim željama i potrebama. Nisam imao prostora za sumnju. Bitno je okružiti se ljudima u koje imate povjerenje, okružiti se pametnim ljudima. Cijeli moj tim i ja imamo sigurnost da ćemo izgurati do kraja. Nije sramota otići van iz Hrvatske, ali ako želite ostati morate biti svjesni rizika. Biti poduzetnik nije nimalo lako. – Ja spavam kao beba ali budim se uplakan po noći, kaže nam kroz smjeh ovaj simpatični mladić.

– Problema s administracijom imam od početka, ma imam ih svakodnevno, ipak smo u Hrvatskoj. Ne koristim državne proračune jer smo mali za velike iznose a ipak veliki za one male od deset tisuća eura. Glavni cilj Pepitasa je nešto kvalitetno izvesti van, osvojiti strana tržišta ali ostati u rodnom gradu,- zaključio je Domagoj.

Ključnu ulogu u poticanju inovativnosti i kreativnosti ima samo društvo, i to od najranije dobi. A što se tiče privlačenja i zadržavanja mladih i talentiranih ljudi u Hrvatskoj, ključno je adekvatno ih platiti za njihov rad, ali i stvoriti uvjete koji će omogućiti kontinuirani osobni i profesionalni razvoj i učenje svakog pojedinca. Upravo to je Domagoj uz svoj tim i ostvario.

Komentari
Prethodni članakSičani i ovoga puta originalni: Snimili kalendar s motivima poslova i zanata svoga mjesta
Sljedeći članakVeselo u Cerniku: Smotrom folklornih pjevačkih skupina završeno Brodsko kolo