U organizaciji članova Kulturno umjetničkog društva „Vrbje“ i uz potporu Općine Vrbje sinoć je održana još jedna večer folklora „Rokovo“.

Uz domaćine, pjevačku skupinu i tamburašku sekciju KUD-a „Vrbje“ u bogatom folklornom programu nastupili su članovi kulturno umjetničkih društava „Luka Ilić Oriovčanin“ iz Oriovca, „Tančec“ Rugvica i Klapa „Ogrc“ iz Novske. Dobrodošlicu su gostima i posjetiteljima uputili predsjednica KUD-a „Vrbje“ Suzana Petrović, načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić te pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Klara Šćuka.

Nizali su se pjesme i plesovi iz više hrvatskih gradova i područja, a izvođači za sve prikazano dobili, više nego zasluženi pljesak.

Posebna „poslastica“ za kraj bila je nastup muške pjevačke skupine KUD-a „Luka Ilić Oriovčanin“ iz Oriovca i ženske pjevačke skupine KUD-a „Vrbje“. Zajednički su otpjevali bećarac predvođeni najboljom počimaljom Željkom Đurić i počimačem Franjom Milkovićem koji su nagrađeni na ovogodišnjem „Bećarfestu“ u Babinoj Gredi.

Svečanost obilježavanja Dana općine i blagdana svetog Roka u Vrbju ove je godine „oplemenjena“ još jednim dodatnim sadržajem, izborom najljepše konjske zaprege, stoga su posjetitelji zaista imali prigodu uživati.

Ni ove godine nije izostao nadaleko čuveni pečeni vol i brojni gastro specijaliteti, pa je zabava uz tamburaše potrajala do dugo u noć.

 

Komentari
Prethodni članakNG Ljeto 2019: Tamburaška večer nadmašila sva očekivanja / foto
Sljedeći članakAndrija Brkić iz Nove Kapele bavi se uzgojem crne slavonske svinje već gotovo deset godina