Kako izvješćuje Policijska uprava brodsko posavska, vikend iza nas donio je i niz prometnih prekršaja. Neki od njih se odnose i na alkoholizirane vozače.

Pod utjecajem alkohola je uhvaćeno 28 vozača, a rekorder je alkoholizirani 49-godišnjak, koji je odmah isključen iz prometa i zadržan na otriježnjenju u policiji, jer je u Novoj Gradiški, u subotu (6. srpnja), oko ponoći, uhvaćen u Benkovićevoj ulici, s 2.19 promila alkohola u organizmu, dok je u Slavonskom Brodu (2. srpnja, u 5.20 sati), u Slunjskoj ulici, iz prometa isključen 34-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom s 2.11 promila.

Policajci su također u spomenutim kontinuiranim nadzorima, sankcionirali 19 vozača, koji su na nepropisan način tijekom vožnje koristili mobitel, 16 vozača zbog prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 10 vozača za prekršaje upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u manjem broju su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Vozači pridržavajte se prometnih propisa i tako doprinesite većoj sigurnosti u prometu!

Policijski službenici nastavljaju s kontinuiranim nadzorima prometa, te skreću pozornost sudionicima u prometu da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebice one, koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje zaštitnih sigurnosnih pojaseva, a to su prekršaji, koji su najčešći uzročnici najtežih prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Policijski službenici svojim kontinuiranim nadzorima doprinose većoj sigurnosti u prometu, vozači, doprinesite i vi svojim pozitivnim ponašanjem u prometu!

Komentari
Prethodni članakPreko 350 sudionika okupilo se u Novoj Kapeli na 23. dječjoj smotri folklora „Mi smo djeca vesela“ / foto
Sljedeći članakOdržan tradicionalni memorijalni turnir u Dragovcima