Ni loše vrijeme nije uspjelo spriječiti sudionike ovogodišnje, 23. dječje smotre folklora „Mi smo djeca vesela“ da se okupe na još jednoj manifestaciji koja je odavno prešla granice svog osnivanja i postojanja.

Članovi Kulturno umjetničkog društva „Radinje“ Siče i ove su se godine potrudili do savršenstva organizirati smotru i postići da svaki gost i posjetitelj ode zadovoljan i s ovog događanja.

Zbog najavljenog lošeg vremena, smotra je održana u Hrvatskom domu u Novoj Kapeli, a posjetiteljima se predstavili mališani iz više hrvatskih mjesta i županija. Uz domaćine, članove Kulturno umjetničkog društva „Radinje“ Siče, nastupili su i gosti kulturno umjetnička društva „Kloštar“ iz Kloštar Ivanića, „Godinjak“ iz Godinjaka, „Zagorci“ Beljevina, „Tkanica“ Okučani, „Matija Antun Relković“ Davor, „Ivo Čakalić“ Kaptol, „Marijan Lansović“ Orubica i Dječji vrtić „Zvončić“ Nova Kapela.

Dobrodošlicu je gostima u ime domaćina uputio predsjednik KUD-a „Radinje“ Siče Ivan Šebelić, u ime pokrovitelja načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit, dok je smotru otvorila pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Anica Vukašinović.

Iako mali, izvođači su pokazali da itekako imaju duha, smisla, želje i volje očuvati običaje naših predaka, stoga je publika imala prigodu uživati u sjajnom folklornom programu sudionika koji su svojim nastupima „srce ostavili na terenu“.

I dobili svi zajedno, više nego zasluženi, pljesak i odobravanje posjetitelja.

Sičani su, pak, i ovoga puta pokazali i dokazali da su više nego dobri organizatori i domaćini, njima je, kažu, ovo bila samo jedna akcija više, a već sljedećeg tjedna nastavljaju oni sa svojim gostovanjima, probama, akcijama. Naravno, drago im je da su ugostili i svoje prijatelje, i kako ističu, vjeruju da će iz njihovog mjesta otići samo s lijepim dojmovima.

U vremenu kada svatko gleda „svoja posla“, sjajno je vidjeti da jedna ovakva složna skupina ljudi čini ovako dobre i prave stvari, stoga na svemu viđenom i doživljenom, sve čestitke!

 

Komentari
Prethodni članakOpćina Rešetari svrstana u skupinu najtrasparetnijih općina u Hrvatskoj
Sljedeći članakVeseli vikend iza nas: U Novoj Gradiški uhvaćen rekorder s 2,19 promila alkohola u organizmu