Prva Ribarska večer i Fišijada u Novoj Gradiški

Koliki su žitelji novogradiškog područja ljubitelji dobre ribe i tamburice dokazala je još jedna u nizu fišijada organiziranih ove sezone. Nakon sela oko našega lijepog gradića, stigao je red i da sam Grad pokaže i dokaže da se dobar fiš paprikaš kuha i na betonu središnjeg gradskog trga.

Brojne spretne ruke natjecateljskih ekipa ove riblje poslastice jedva su dočekale da gradonačelnik Vinko Grgić službeno otvori manifestaciju kako bi krenuli stavljati sve poznate i tajne sastojke za fiš u svoje kotliće.

I dok se uz odličnu glazbu Vagabundo banda i TS Satira “krčkao” fiš već poznatih natjecateljskih ekipa iz Nove Gradiške, ali i gostiju iz Velike i Novog Sada, posjetitelji ove manifestacije mogli su uživati u fišu, prženom šaranu, šaranu s rašlji, osvježavajućim pićima i naravno dobroj atmosferu ugostiteljskog obrta Hubert, vlasnika Branka Bešlića koji je uvelike svojim radom pripomogao organizaciji ove manifestacije.

Kako su odmicali poslijepodnevni sati tako je i sve više posjetitelja dolazilo na središnji gradski trg. Nakon Vagabundo banda, pozornicu je zauzeo uvijek veseli tamburaški sastav Satir iz Davora. Ima li što bolje od kombinacije dobro pripremljene ribe i tamburice? Ima ako se ta kombinacija začini titulom najbolje ekipe u kuhanju fiš paprikaša.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Blaženke Blažević, Gorana Lalića i Maria Latala nije imalo lak zadatak odlučiti koja od petnaest ekipa je skuhala najukusniji fiš. Odlučivale su nijanse u izgledu, okusu, mirisu. No ipak je baš poput ribe, na površinu isplivana najbolja ekipa i to ona gostujuća iz Velike, te zapisala se u povijest kao prvoplasirani na prvoj Fišijadi u Novoj Gradiški. Drugo mjesto osvojio je fiš iz kotlića DVD-a Ljupina 1, dok su trećeplasirani bili natjecatelji Caffe bara “Slavča”.

Veselo i dobro raspoloženje vladalo je tijekom cijelog popodneva, a prava zabava krenula je nakon proglašenja pobjednika kada su se uz posjetitelje, konačno mogli opustiti i natjecatelji i zaplesati uz taktove tamburaških sastava Satir i Zlatni 5.

Nove manifestacije, natjecanja, koncerti dobro i rado su prihvaćeni u našem malom gradu, to su potvrdili odličan odaziv i dobra zabava na prvoj manifestaciji ovakvog tipa u našem malom gradu. Veselimo se sljedećim pozitivnim iznenađenjima koje nam sprema grad, gradonačelnik i turistička zajednica.

Lora Jurišić

Komentari
Prethodni članakKava produžuje život, dovoljna je jedna šalica dnevno
Sljedeći članak17. Rock Starce zasladio Goran Bare