Sinoć u novogradiškom Domu kulture pred mnogobrojnom poblikom održana je predstava ”Velika zvjerka”, uspješnica Kazališta Planet Art. 

Ova predstava osvaja gledatelje već dosta dug period. Počela se izvoditi 2005. godine. Predstava je imala dužu pauzu, ali je obnovljena i 13.11.2016., a doživjela je 150. izvedbu.

Nije osvojila samo gledatelje nego i kritiku stoga je osvojila Nagradu za najbolju predstavu na festivalu Glumište Pod Murvom u Skradinu 2011., a Marku Torjancu na istom festivalu uručena je Nagrada za najbolju mušku ulogu.

Glavne likove utjelovili su poznati glumci Slavko Jaruga, Marko Torjanac i Luka Dragić.

Predstava „Velika zvjerka“, autora Rogera Rueffa, gledatelje je dočekala duhovitim i zanimljivim dijalozima. Radnja se odvija oko tri marketinška stručnjaka različite životne dobi koji se na jednom marketinškom skupu nadaju da će napraviti posao života, a za to imaju dobar razlog jer na taj skup dolazi čovjek koji taj njihov san može pretvoriti u stvarnost. Što je biznis, koja su njegova pravila i u čemu je tajna uspjeha, samo su neka pitanja na koja „Velika Zvjerka“ nudi odgovore baveći se ljudskom egzistencijom izvan uobičajenih obrazaca razmišljanja o biznisu.

Drama Velika zvjerka premijerno je izvedena 1992. u kalifornijskom kazalištu South Coust Repertoary Theatre, a Planet Art ju je izvela nebrojeno puta s obzirom na pozitivne kritike. Predstava u režiji Slavice Knežević dotiče gotovo sva područja života pružajući nam kompleksnu sliku stvarnosti u kojoj su isprepletene silnice koje ga tvore i utječu na čovjekov vrijednosni sustav, a time i na njegov karakter. Tri poslovna čovjeka raznih životnih dobi – Slavko Juraga, Marko Torjanac i Luka Dragić – dolaze na veliku poslovnu konvenciju na kojoj bi mogli zauvijek financijski osigurati sebe, svoje obitelji i djelatnike tvrtke…

Osnivač i umjetnički ravnatelj kazališta Planet Art, Marko Torjanac ukazao je na važnost gostovanja kazališta u malim gradovima poput Nove Gradiške. 

-”To je krucijalno. I ono što me rastužuje, što je danas u odnosu na prije desetak godina, ovakvih gostovanja 60-70% manje, a i gradovi koji i dalje imaju kazališni program, manji je nego što je bio prije. To sve je višestruka šteta. Kazalište je tu kako bi povezalo ljude preko određenih sadržaja. Ali nama je uvijek drago odazvati se baš u mala mjesta poput Nove Gradiške”. 

no images were found

Komentari
Prethodni članakOslobodite se ovisnosti o slatkom!
Sljedeći članakNovogradiška tržnica- šarena oaza ekološkog uzgoja