Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država Robert Kohorst jučer je u sklopu obilaska Brodsko-posavske županije posjetio Elektrotehničku i ekonomsku školu Nova Gradiška.

Jedan od razloga posjete je i program “Meet US” kojem je cilj predstaviti Ameriku Hrvatskoj, naveo je veleposlanik SAD-a Robert Kohorst, koji će proputovati Slavoniju kako bi se što bolje upoznao sa situacijom.

-“Jedna od stvari koju pokušavamo učiniti je izlazak na teren i redovito posjećivanje cijele Hrvatske. Imamo tim zaposlenika veleposlanstva na programu pod nazivom “Meet us” kroz koji posjećujemo cijelu Slavoniju. Mislimo da je najbolji način da Ameriku predstavimo hrvatskoj da to učinimo osobno, na način da izlazimo na teren i upoznajemo ljude. Ne putem televizije, nego osobno, želimo razgovarati s ljudima jedan na jedan.” – rekao je Kohorst

Jedna od tema razgovora bila je i mogućnost suradnje Brodsko-posavske županije s veleposlanstvom, odnosno potencijalnim partnerima iz SAD-a, rekao je zamjenik župana Brodsko-posavske županije Damir Mirković.

Ispred Grada Nova Gradiška veleposlanika Kohorsta dočekala je zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina:

-“Velika čast nam je ovdje ugostiti veleposlanika. Izrazio je želju svratiti u Novu Gradišku i vidjeti što radimo, koje projekte provodimo, a koji podižu ovaj grad i školu. Naglasak na sastanku stavili smo na nove tehnologije i na sve inovacije na kojima Grad Nova Gradiška radi, a imali smo priliku i predstaviti Industrijski park.”

Veleposlanik Robert Kohorst obišao je učionice i laboratorije Elektrotehničke i ekonomske škole, a učenici i profesori predstavili su mu i neke od svojih projekata kao što su solarni automobil, lasersku harfu i robota na kojem još rade, a čime su ostavili odličan dojam na veleposlanika. Koliko ovaj posjet znači novogradiškoj školi potvrdila je ravnateljica Sanja Muller Zoričić:

-“Jako smo se iznenadili što je odabrao i odlučio posjetiti upravo našu školu. Vjerujem da su razlozi posjete upravo naši dobri rezultati i naš trud koji ulažemo u ovoj školi. Oduševljen je sa svim što je vidio i to nas veseli.”

Komentari
Prethodni članakZapočeo program predškole u Rešetarima: Mi u vrtiću poučavamo!
Sljedeći članakOdržana humanitarna aukcija slika