U organizaciji Hrvatske lige protiv raka “dr. Zorislav Slović” Podružnica Nova Gradiška sinoć je održana humanitarna akcija prodaje slike.

Humanitarna aukcija slika održana je kao nastavak humanitarne akcije „SVE ZA NJEGA“, kako bi se prikupio ostatak novca potrebnog za plaćanje sonde za biopsiju koja se koristi u dijagnostici raka prostate.

Donator slika je “Udruga stvaraoca u kulturi Grada Nova Gradiška” koja je donirala ukupno 24 slike, dok je 3 slike darovala predsjednica Lige Nova Gradiška Terezija Grgić.

Nova sonda omogućit će bržu i kvalitetniju dijagnostiku što može imati veliki utjecaj na uspješnije liječenje. S obzirom na veliku učestalost zloćudne bolesti prostate značenje sonde za dijagnostiku za otkrivanje raka prostate za novogradišku bolnicu i njene korisnike je velika, istaknuo je specijalist urolog Alen Urban.

Sonda i set za biopsiju su već u funkciji čime je značajno podignuta usluga na urologiji, jer sada pacijenti ne moraju ići u Slavonski Brod ili Osijek, već pretrage mogu obaviti u Općoj bolnici Nova Gradiška, naveo je ravnatelj bolnice Josip Kolodziej.

Humanitarnu aukciju slika svojim nastupom uljepšala je Muška pjevačka skupina KUD-a iz Drežnika.

Komentari
Prethodni članakVeleposlanik SAD-a posjetio Elektrotehničku i ekonomsku školu Nova Gradiška
Sljedeći članakNova Gradiška: Otkriven 18-godišnjak koji je ispisivao grafite po osnovnoj školi