U petak 13. prosinca u Pučkom otvorenom učilištu bit će upriličeno otvorenje izložbe “Love wins” slikarice Jasmine Krajači, u sklopu programa je i svirka uživo punk rock banda Projekt Trnsko.

O slikarici: 

Jasmina Krajačić rođena je u u Zagrebu. Nakon završene škole Primijenjenih umjetnosti, smjer slikarstvo, upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Godine 1992.diplomirala je na grafičkom odjelu, u klasi prof. M. Šuteja. Živi i radi u Zagrebu kao samostalni umjetnik. Član je HDLU-a i HZSU-a.

Iako su njeni radovi iz 90 -ih prepoznatljivi po geometrijskim kompozicijama izrazito žarkih boja, zadnjih desetak godina vraća se figuraciji gdje u pop artističkoj maniri prikazuje portrete punk rock ikona te na taj način nostalgično oživljava svoje uspomene i sklonosti iz tinejdžerskih dana. 

Glazba postaje njena glavna inspiracija pa je tako većina radova vezana  za Britansku subkulturalnu scenu 70-ih i 80-ih. Čestim boravcima u Engleskoj umjetnica se pobliže upoznaje s tamošnjim društvenim i socijalnim tendencijama pa tako početkom godine nastaje najnoviji ciklus #LOVEWINS, gdje se  javno zalaže za borbu protiv diskriminacije žena, homofobije, rasizma i nacionalizma. Težnja za jednim slobodnim društvom bez predrasuda, mržnje i malograđanskih uvjerenja, glavna je poruka jasno istaknuta u njenim radovima. 

 

Komentari