Mladi glazbenici Nove Gradiške večeras organiziraju božićni koncert klasične glazbe pod nazivom Hodie Christus natus est!. Održat će ga u župnoj crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije s početkom u 19.00 sati.

Sudionici koncerta su mladi novogradiški glazbenici koji su nastavili svoje glazbeno
školovanje u srednjim glazbenim školama i na muzičkim akademijama, te njihovi prijatelji glazbenici iz Zagreba i Požege.

– Ovaj koncert poklanjamo našem gradu za Božić s ciljem promicanja kulture, pokazivanja čime se bavimo odnosno prezentiranja našeg životnog poziva, koliko smo napredovali, i naravno, zajedničkim druženjem uz glazbu. Na programu vas očekuje spoj tradicionalnih pučkih božićnih pjesama i djela klasične glazbe skladatelja Bacha, Handela, Holsta, Ruttera i još mnogih drugih.

Ulaz na koncert je besplatan!

Pozivam sve da nam se pridruže u subotu i da ne propuste ovu jedinstvenu priliku uživanja radosti Božića kroz glazbu! Veselimo se vašem dolasku! Također, ja se iskreno nadam da nam je ovo samo prvi koncert od mnogih u nizu – kaže jedan od organizatora koncerta, mladi glazbenik i naš sugrađanin Jura Dević.

Komentari