U organizaciji Hrvatskog matematičkog društva diljem Hrvatske sinoć je obilježena “Večer matematike”. Drugu godinu zaredom ovoj svehrvatskoj manifestaciji pridružili su se učenici i nastavnici gradske Osnovne škole “Mato Lovrak”, a ove godine i djeca gradskih i područnih vrtića Dječjeg vrtića Nova Gradiška.

Kako ističe nastavnica Darija Mikić, koordinatorica “Večeri matematike” za više razrede, večer matematike zamišljena je kao skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog odnosa prema matematici. Ove se godine manifestacija proširila:

– Osim naša dva dječja vrtića “Radost” i “Maslačak”, pridružili su se i vrtići iz Okučana, Starog Petrovog Sela, Cernika, Nove Kapele te polaznici programa predškole iz Vrbja, Dragalića, Stare Gradiške i Gornjih Bogićevaca. Time smo i najmlađima htjeli pokazati da matematika nije strašna i da je se ne treba bojati. U višim razredima u našoj školi očekujemo da će nam se pridružiti dvjestotinjak učenika. I ove godine organiziramo igraonice i interaktivne radionice koje potiču izgradnju pozitivnog stava prema matematici – ističe Mikić.

Učiteljica Željka Trlin, koordinatorica je “Večeri matematike” za niže razrede gradske Osnovne škole “Mato Lovrak”:

– Uključeni su učenici od prvog do četvrtog razreda, a pridružili su nam se i roditelji. Kroz radionice nastojimo djeci približiti matematiku, želimo pokazati da ona nije teška i da se kroz igre matematika može naučiti.

Stručnjaci tvrde da sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, bez obzira na talent, svakodnevno svi uspješno rješavamo, stoga, vjerujemo da je i sinoćnja “Večer matematike” učinila još jedan korak na tom putu.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakParty za članove Udruge slijepih u Numeru / Foto
Sljedeći članakOgranak Matice hrvatske temelj novogradiške kulture / Foto