Užurbano se radi ovih dana u Udruzi kulinara “Kulin bećarac” iz Starog Petrovog Sela…

Razlog jednostavan: priprema se još jedna, 12. po redu “Švarglijada u Hrvata”.

Kako ističu organizatori ove sjajne gastro manifestacije koja je odavno prešla granice naše županije, i ovoga će puta ugostiti brojne proizvođače švargla i goste.

Cilj je organizatora uz tradicionalne slavonske suhomesnate proizvode kao što su: kulin, kulinova seka, slanina i čvarci, promovirati švargli kao jednu od gastronomskih delikatesa Slavonije koja je nepravedno zapostavljena.

Svake se godine na ovoj, iznimno posjećenoj manifestaciji okupi veliki broj posjetitelja, ljubitelja autohtonih, slavonskih proizvoda, dobre kapljice i provoda, a kako bi se tradicija nastavila agilni organizatori i ove će godine uložiti maksimum napora kako bi bili zadovoljni prvenstveno gosti, a proizvođači švargla dobili priznanje koje zaslužuju. Prosudbeno povjerenstvo i ovoga će puta kušati proizvode, a slušat će se i glas posjetitelja jer i oni imaju pravo kušanja i izbora.

“Švarglijada u Hrvata” je gastronomsko-turistička manifestacija na koju se, iz godine u godinu, odaziva sve veći broj posjetitelja. Za očekivati je da će i ove biti tako, posebice zbog činjenice što je za dobru zabavu zadužena ekipa Tamburaškog sastava „Žute dunje”. Fešta počinje u 20.00 sati.

Ulaznice po cijeni od sto kuna možete nabavitu u cafe baru Antonio u Starom Petrovom Selu ili kod Slavka Mikulića na broj telefona 091/252-86-37.

Komentari
Prethodni članakOpćina Staro Petrovo Selo: Javni poziv za financiranje programa/projekata udruga
Sljedeći članakKino Nova Gradiška: Sutra besplatna projekcija filma Johnny English