Zadnja sportska priredba u Novoj Gradiški već je po tradiciji Memorijal Cvitković-Vukšić, koji se 30. prosinca, sada već protekle 2011. godine, održao po devetnaesti put, i, kako smo već istakli, jedan je od najstarijih memorijalnih turnira u Hrvatskoj.

 Stoga, sve pohvale vodstvu MNK Unitas na dugoj tradiciji održavanja ovog turnira jer je to znak velike zahvalnosti dvojici nogometaša našega grada koji su život dali na oltar Domovine. Uistinu, impozantan broj suboraca i prijatelja poginulih Davorina Cvitkovića i Domagoja Vukšića budu nazočni toga 30. prosinca i posjete grobove poginulih nogometaša kao i središnji spomenik na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje odaju počast dvojici prijatelja, ali i svim palim braniteljima, gdje polože vijence i cvijeće, posjete i okite cvijećem njihove spomen-ploče u Širincima gdje su poginuli, zatim minutom šutnje odaju im počast, nastupe na turniru i tako na dostojanstven način se prisjete svojih poginulih prijatelja.

Još veću vrijednost tom događaju daje i redovita nazočnot Vanje, kćerka pokojnog Davorina, koja već 19 godina osobno uručuje trofeje sudionicima Memorijala.

TOMO ŠOKOTA POSEBNI GOST

Međutim, ove godine na turniru bio je posebni gost, poznati i renomirani bivši igrač, internacionalac, bivši kapetan Dinama, hrvatski reprezentativac Tomo Šokota.

Bio je to njegov sjajni gest da je nastupio na turniru uz nogometne prijatelje Miroslava Novokmeta, Tomislava Bošnjaka, Marija Fuksu, koji je došao iz Francuske, Aleksandra Jovića, strijelca jedinog i odlučujućeg gola u finalu,pa je Zbrojovka postala i pobjednik veteranskog natjecanja, zatim Dražena Kotarskog, Vlade Berića, Nenada Bakića i Marija Latala, uz voditelje momčadi Antuna Hacea i Tomislava Zečevića.

Za Šokotinu dobrotu i dolazak u Novu Gradišku i nastup na Memorijalu gdje je postigao i hat-trick, MNK Unitas nagradio je dragog gosta poznatim našim suvenirom: košarom punom slavonskih delicija, koja će ga sjećati na nastup u Novoj Gradiški.

 Autor: Ivo Petranović

 

Na
snimku
Momira
Divjaka
vidimo
Vanju
Cvitković
kako
uručuje
slavonsku
košaru
punu
naših
delicija
gostu
iz
Zagreba,
internacionalcu
Tomi
Šokoti.
Komentari
Prethodni članakSRETNA VAM NOVA 2012. GODINA
Sljedeći članakZdravstveni karton nacije – od čega bolujemo, a od čega umiremo