Jutros je u zemlji, pa tako i u našem Gradu startala nova odgojno-obrazovna godina. Učiteljice su u OŠ “Mato Lovrak” toplom dobrodošlicom dočekale svoje mališane, stariji su priredili prigodan program, a ravnateljica Vesna Lončar Cindrić ohrabrila kako učenike tako i roditelje:

-” Sve je u školi uistinu sigurno, vi ćete ih sačuvati izvan škole. Bez straha i bojazni, hrabro, odgovorno i odvažno krećemo u novu školsku godinu. Sva pitanja postavite svojoj učiteljici. Imamo sreću što imamo terasu, djeca će biti na svježem zraku i tamo ih vi roditelji možete dočekati nakon završetka nastave,” –  rekla je ravnateljica.

Prema uputama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje i suzbijanje epidemije, rad škola mora se organizirati tako da se, koliko je moguće, osigura socijalno distanciranje. Djeci treba redovito pranje ruku tekućom vodom i sapunom, a uporabu dezinficijensa treba nastojati ograničiti na dezinfekciju kod ulaska u školu i ne treba je primijeniti više od dva do tri puta na dan.

-” I djeca i roditelji su jako su uzbuđeni, škola je spremna, dezinficirana. Svaki dan ćemo pričati s njima, podsjećati ih na češće pranje ruku. Mislim da neće biti nikakvih problema, stalno dezinficiramo školu, poduzete su sve epidemiološke mjere. Moramo čuvati sebe i druge, posebice je velika odgovornost na nama učiteljima, no vjerujem da smo spremni za ovu školsku godinu. Učinit ćemo sve kako bi ostali zdravi i što duže bili u školi. Mislim da će prašićima biti teško, pričat ćemo s njima, objašnjavati im sve o virusu, to jednostavno izbjeći ne možemo. Čim roditelj vidi simptome, neće poslati dijete u školu, tako ćemo svi ostati sigurni. Ovo je nova situacija za sve nas, prilagodit ćemo se, najvažnije je da smo u školi. Želimo im uljepšati dane u školi, steći nove navike i olakšati svima situaciju,”- rekla je učiteljica razredne nastave Jelena Golubić.

Ako je suditi po novogradiškim učenicima koje smo jutros obišli, i mališani i njihovi roditelji situaciju su shvatili ozbiljno. Iako vidno uzbuđeni zbog ponovnog susreta s kolegama uredno su stajali u redu, a većina ih je još prije ulaska u školu, imala maskice na licu. 

Komentari
Prethodni članakMali Cerničani u školskim klupama: Sve je spremno i nastava može krenuti
Sljedeći članakStožer CZ BPŽ: 14 novih pozitivnih osoba u županiji